Dvadest jedna godina protekla je od vremena kada je jedan hrvatski klub gostovao na “Karađorđu“. Jedan od velikih Vošinih rivala iz vremena bivše države svakako je bio i NK „Osijek“. Utakmice ova dva kluba uvek su predstavljale pravu poslasticu za ljubitelje fudbala bilo da se igralo  u Osijeku ili Novom Sadu.
Čelni ljudi Novosađana i Osiječana već duže vreme održavaju kontakte na najvišem nivou, a rezultat toga je sjajna saradnja koju dva kluba imaju u mlađim kategorijama.
Konačno, na zadovoljstvo svih pravih ljubitelja fudbala, došlo je vreme da se nakon dugog vremena  odigra prva zvanična prijateljska utakmica najboljih seniorskih  timova „crveno-belih“ i „bijelo-plavih“.

Osiječani u svojim vitrinama imaju jedan trofej Kupa Hrvatske osvojen u sezoni 1998/99. Na klupi tima iz grada na Dravi sedi 55-godišnji Stanko Mršić, nekadašnji igrač vinkovačkog Dinama i trener više hrvatskih klubova.

Ivan Lukačević, Ljupko Petrović, Ivica Grnja, Davor Šuker, Jasmin Džeko, Goran Vlaović, Tomislav Rukavina, Petar Krpan, Danijel Pranjić, Domagoj Vida …samo su neka od imena igrača koji su nosili beli dres Osijeka, a neki od njih stekli i svetsku slavu.
Dragan Todorović, Petar Nikezić, Dušan Alempić, Stevan Mićić, Čedo Maras, Dragan Drljača, Petar Gudelj, Zdenko Adamović,  i Goran Popović …nastupali su tokom svojih karijera i za jedan i za drugi klub, a na obe trenerske klupe sedeli su :  Sima Milovanov, Josip-Mića Duvančić, Ljupko Petrović, Milan Đurićić (kao pomoćnik Petrovića) i Tonko Vukušić.

Prijateljska međunarodna fudbalska utakmica Vojvodina-Osijek zakazana je za subotu 13. Oktobra na stadionu „Karađorđe“, a početak je u 15,30 časova. Ulaz na tribine je slobodan.