Skupština Sekcije veterana FK Vojvodina

 

U pres sali na stadionu „Karađorđe“, danas je održana osnivačka sednica Skupštine veterana FK Vojvodina.

Fudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično dobio svoju Sekciju veterana. U pres sali na zapadnoj tribini stadiona „Karađorđe“, danas je održana osnivačka sednica Skupštine ovog tela, na kojoj su izabrani i rukovodeći ljudi Sekcije.

U Izvršni odbor Sekcije veterana, izabrani su Vasa Pušibrk, Miroslav Vukašinović, Slobodan Jovanović, Đorđe Vujkov, Milorad Kosanović, Vladimir Višković i Stevan Lalošević. Za predsednika Izvršnog odbora, jednoglasno je izabran Vasa Pušibrk, član šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine.

Takođe, mesto sekretara za sportska pitanja povereno je Milanu Beliću, dok je za poslovnog sekretara i blagajnika imenovan Cvijan Savković.

Na današnjoj sednici, veterani su usvojili i plan rada za naredni period, a on se, pre svega, odnosi na izradu članskih karata, obeležavanje klupskog rođendana, obeležavanje 40. godišnjice od osvajanja Srednjoevropskog kupa, posetu i pomoć bolesnim i starim veteranima Vojvodine, učešće u organizaciji memorijalnog turnira „Stevan Nešticki“ i organizaciji komemoracija, sahrana i pomena preminulih igrača Vojvodine. U planu je i susret sa prijateljima iz fudbalskog kluba Šajkaš iz Kovilja, kao i sa veteranima subotičkog Spartaka, ali i obilazak manastira po Fruškoj gori, odnosno gostovanja u radijskim i televizijskim emisijama.