Fudbalski klub Vojvodina i Almami Moreira raskinuli su saradnju. Vest o odlasku portugalskog internacionalca iz redova „stare dame“ zajednički su, kako to i dolikuje, obelodanili sam igrač i predsednikkluba Ratko Butorović na konferenciji za medije u novosadskom hotelu „Park“.
Predsednik Butorović je rekao je od danas Vojvodina igrački znatno oslabljena jer iz njenih redova odlazi veliki igrač i pravi profesionalac baš u momentu kada je počeo da pruža onakve partije kakve su ga i proslavile. Na žalost, Vojvodina više nije mogla da ispunjava finansijske obaveze iz važećeg ugovora pa je stoga u dogovoru sa igračem odlučeno da se saradnja sporazumno raskine.
Almami Moreira se zahvalio predsedniku kluba, rukovodstvu, saigračima i navijačima na podršci, podvlačeći da je u svakom trenutku davao svoj maksimum ali mu je izuzetno žao što ekipa sa kojom je proveo godinu dana nije osvojila neki trofej. Svom, sad već bivšem klubu, poželeo je uspeh u nastavku prvenstva i osvajanje Kupa Srbije.
Predsednik FK „Vojvodina“ osvrnuo se potom još jednom na proteklu polusezonu, izražavajući svoje nezadovoljstvo igrama, (ne)efikasnošću i plasmanom svog kluba. Kako je saopštio prisutnim novinarima, u Vojvodini slede ozbiljne i temeljne analize svega urađenog i fokusiranje razloga neuspešne jeseni, a ubrzo potom i potezi adekvatni uprave.

Nakon pres konferencije kompletan igrački pogon, stručni štab, uprava kluba i predstavnici medija nastavili su neformalno druženje na zajedničkom ručku.

Pres konferenciju možete pogledati ovde :