tabla

 

 

 

Zvanična proslava 100-godišnjice FK „Vojvodina“ koja će se protezati tokom čitave godine počela je svečanim otkrivanjem spomen ploče osnivačima kluba na zgradi u Temerinskoj r. 12.

Više od 1000 građana Novog Sada, navijača, novinara, igrača, veterana i nekadašnjih rukovodilaca kluba okupilo se tačno u podne na mestu gde su novosadski đaci i zanatlije pre jednog veka osnovali Vojvodinu.

Prisutne su pozdravili : Predsednik Organizacionog odbora proslave Dr Radivoj Radosav, član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Svilar i prvotimac Vojvodine Mijat Gaćinović.

Dr Radosav je evocirao uspomene na dane prve šampionske generacije čii je i sam bio deo i podsetio se na proslavu 50 godina od osnivanja kluba. Poželeo je svojoj Vojvodini da poživi večno i da naredna rođendanska torta bude teška bar 250 kg.

Gradski sekretar za sport, gospodin Svilar istakao je da mu je pripala izuzetna čast da ispred Grada Novog Sada uzme učešće u proslavi i napomenuo da je Vovodina mnogo više od fudala. Kao jedan od simbola Novog Sada stoji uporedo sa Maticom srpskom i Petrovaradinskom tvrđavom već čitav vek.

Jedan od predvodnika novog talasa Vojvodine, supertalentovani Mijat Gaćinović je ispred igrača pročitao poruku prvotimaca Voše :

MI IGRAČI OVE GENERACIJE FK “VOJVODINA” NEIZMERNO SMO PONOSNI ŠTO IMAMO RETKU ČAST I PRIVILEGIJU DA U GODINI KADA NAŠ KLUB SLAVI 100 GODINA POSTOJANJA NOSIMO NEGOV DRES.

 

VEĆINA OD NAS VEROVATNO JOŠ UVEK NIJE SVESNA DA ĆE NAŠA IMENA OSTATI VEČNO UPISANA U ISTORIJU JEDNOG OD NAJVEĆIH KLUBOVA NA OVIM PROSTORIMA.

 

BITI NASLEDNIK JEDNOG VUJADINA BOŠKOVA, TOZE VESELINOVIĆA SILVESTERA TAKAČA, ILIJE PANTELIĆA, SVETOZARA ŠAPURIĆA, MILOŠA ŠESTIĆA I MNOGIH DRUGIH VELIKIH IMENA NOVOSADSKOG, SRPSKOG, EVROPSKOG I SVETSKOG FUDBALA, ZA NAS MLADE IGRAČA PREDSTAVLJA VELIKU OBAVEZU.

 

OBAVEZU DA SVOJIM IGRAMA, REZULTATIMA I PONAŠANJEM SAČUVAMO SVE VREDNOSTI VOJVODINE KOJE SU TOKOM STO GODINA POSTOJANJA POSTALE ZAŠTITNI ZNAK KLUBA. DA BUDEMO FUDBALSKI RAZIGRANI, VESELI, DA SE RADUJEMO IGRI, POŠTUJEMO PROTIVNIKA I SEBE.

 

AKO U TOME BUDEMO USPELI, A SIGURNO HOĆEMO, JER IMAMO SNAGE, VOLJE, ZNANJA I USLOVA, DONEĆEMO NAŠOJ VOJVODINI ONO ŠTO JOJ ČITAV VEK NEDOSTAJE- KUP SRBIJE.

 

Nakon toga, spomen ploču su zajednički otkrili Dr Radivoj Radosav i Marina Šijakov, unuka jednog od osnivača FK „Vovodina“.

DSC_0005

DSC_0019

DSC_0037

DSC_0039