Pekarić i Sabo

 

Po saznanju da su za protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobili mađarski tim MTK iz Budimpešte, članovi stručnog štaba novosadskog superligaša latili su se lap-topova i mobilnih telefona. Pokušali su odmah da stignu do relevantnih informacija vezanih za trećeplasiranu ekipu u šampionatu Mađarske, počevši da stvaraju projekciju snage rivala s kojim će igrati 2. i 9. jula.

– MTK je ozbiljan rival – rekao je šef struke Zlatomir Zagorčić. – Nije nevažna informacija to da prvu utakmicu igramo u Budimpešti, a da je revanš na našem stadionu i pred našim navijačima. Mađari se trenutno nalaze na pripremama u Austriji, a na njihovom klupskom sajtu kao zvanična stoji informacija da danas imaju proveru s albanskim Kukešom i da, posle toga, više neće igrati utakmice sve do duela s nama. Ne znam da li je to realno, ali ćemo svakako saznati i, ukoliko bude još neka provera u Mađarskoj, neko od članova našeg stručnog štaba otputovaće tamo da vidi rivala na delu.

Kapiten tima Nino Pekarić smireno je rekao:

– Ne poznajem tim MTK najbolje, ali znam da je reč o ekipi iz vrha mađarskog fudbala, koja se u prošlom prvenstvu borila s Ferencvarošem za drugo mesto na tabeli. Od mogućih rivala u prvom kolu kvalifikacija, mislim da smo dobili najtežeg suparnika, ali imamo dovoljno vremena da se dodatno pripremimo i uigramo do 2. jula. Cilj nam je svakako da prođemo u naredno kolo kvalifikacija.

U Austriji su mađarski fudbaleri odigrali dve i danas imaju na programu treću kontrolnu utakmicu. Prvo su savladali rumunski Botosan sa 1:0, a onda su, 20. juna, bili ubedljivo bolji od tima Nefčija iz Bakua (Azerbejdžan), slavivši sa 3:0. U tom susretu trener Jožef Garami na teren je poslao sledeći tim: Hegediš – Beše, Grgić, Vukmir, Vadnai – Tijan, Vaš, Kanta – Varga, Santmari – Torgele, a strelci su bili Torgele, Kanta i Santmari.

Najbolji igrač i kapiten MTK je Jožef Kanta, 31-godišnji ofanzivni vezni fudbaler, koji je u najvećem delu karijere nosio dres tima iz Budimpešte. Od stranaca, tu su naš Dragan Vukmir, Hrvat Grgić, Senegalac Tijan, Španac Tamaho i rezervni golman, Italijan Gropioni.