Ognjen Ožegović

 

Napadač Vojvodine Ognjen Ožegović (21) izjavio je da ova ekipa crveno-belih ima kvalitet, ali da će joj biti potrebno još nekoliko utakmica da se uigra i uđe u pravu formu.

Fudbaleri Vojvodine remijem su započeli drugi deo sezone u Super ligi. U vojvođanskom derbiju, Spartak je na „Karađorđu“ u prvom poluvremenu poveo sa 0:1, da bi u nastavku Vojvodina izjednačila i to nakon faula za jedanaesterac nad Ognjenom Ožegovićem, zbog čega je fudbaler Subotičana Daniel Farkaš zaradio i crveni karton.

Međutim, ni Ožegović, kao ni bilo ko drugi od igrača i navijača Vojvodine, nije zadovoljan sa jednim osvojenim bodom.

– Spartak je ekipa koja je u utakmicu ušla sa jednom jedinom namerom, a to je da osvoji bod. Mi smo znali da će oni tako igrati i da moramo da budemo strpljivi i sačekamo svoju šansu, odnosno da utakmica neće biti naročito lepa za oko. Kada smo, u prvom poluvremenu, posle naše greške primili gol, bilo nam je još teže da dođemo do svog cilja. Uspeli smo da izjednačimo, ali i remi je svakako razočaravajući rezultat za nas. No, verujem da ćemo u budućnosti igrati mnogo bolje, jer u odnosu na ono protiv Spartaka, samo bolje i možemo – kaže Ožegović.

Ofanzivni deo Vošine ekipe je prilično nov u odnosu na jesen. U prvom poluvremenu, šansu je dobio Trujić, da bi u nastavku zaigrali još Malbašić i Meleg.

– To su sve kvalitetni igrači, koji mogu dobro da odigraju na svojim pozicijama, što su u prethodnom periodu i pokazali. Međutim, kao i meni kada sam došao, i njima će biti potrebno vreme, bar nekoliko utakmica, da dođu na svoj optimalni nivo. Ja se sa svima njima dobro slažem na terenu i očekujem da ćemo i po tom pitanju napredovati kao ekipa. Treba imati u vidu da nam je ove zime otišao Mića Ivanić, igrač oko koga se ranije sve vrtelo kada je reč o organizaciji naših napada – kaže Ožegović.

Mladi reprezentativac Srbije veruje da će utisak o igri Vojvodine biti mnogo povoljniji na narednom meču protiv Metalca.

– Oni će sigurno igrati ofanzivnije nego Spartak, pošto na svom terenu i postižu i primaju mnogo golova. Mislim da će to biti odlična utakmica, jer mi mnogo bolje igramo kada nas neko napadne i ostavi nam prostor da igramo, nego kada imamo pritisak da probijemo bunker i 10 igrača ispred lopte. Nadam se da ćemo se iz Gornjeg Milanovca vratiti zadovoljni – rekao je Ožegović.