Aleksandar Paločević

 

Fudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević (22) izjavio je da je pad forme normalna pojava kod svake ekipe, ali da veruje da će Voša brzo ponovo doći na nivo s početka sezone.

Aleksandar Paločević ovog leta je stigao u Novi Sad. Posle skoro osam godina provedenih u OFK Beogradu, napustio je beogradsku Karaburmu i preselio se u Srpsku Atinu, zaduživši crveno-beli dres sa desetkom na leđima.

Ni njemu, kao ni svim njegovim saigračima, nije lako pao poraz od Borca u prošlom kolu, iako potvrđuje da atmosfera u ekipi nije narušena i da svi sa optimizmom gledaju na naredne utakmice.

– Imamo niz od tri utakmice bez pobede, što svakako nije za pohvalu, ali ne sumnjam u to da ćemo se brzo uzdignuti i povratiti onu formu iz početka sezone. Podsetiću na to da smo mi do sada odigrali 19 utakmica, dok su ekipe koje nisu igrale u Evropi odigrale samo 11. Znali smo da pad forme kad-tad mora doći i eto, to se nama dogodilo sada. U Čačku smo se vratili na 2:2 i mislim da bismo čak i uspeli da pobedimo da je bio malo bolji teren, ali dobro… U svlačionici je sve OK i atmosfera je normalna kao i pre. Svesni smo da ova kriza mora proći i ja verujem da ćemo pokazati naš kvalitet već protiv OFK Beograda, pa kasnije i protiv Crvene zvezde – kaže Paločević.

Na poslednjih nekoliko utakmica, on se našao u startnoj postavi crveno-belih, a protiv Čačana je postigao gol kojim se Vojvodina vratila u meč.

– Ja sam i do sada često ulazio u igru, a na poslednjih nekoliko utakmica sam zaigrao od prvog minuta. Gol mi mnogo znači za samopouzdanje, kao i čitavoj ekipi, jer mislim da je važno da svi mi iz veznog reda budemo opasni po gol i u stanju da pogodimo mrežu – konstatuje Paločević.

Već u subotu na „Karađorđu“, on će po prvi put zaigrati protiv kluba u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

– U OFK Beogradu sam proveo 7-8 godina i sigurno da se za taj period nakupilo dosta lepih uspomena, tako da jedino što mogu da kažem jeste da im želim sve najbolje. Doduše, oni su letos baš promenili ekipu i od ovih novih što su došli, ja praktično nikog ni ne znam. Poznajem jedino nekoliko igrača koji su igrali zajedno sa mnom, a kao najopasnijeg bih izdvojio napadača Jovanovića, koji će u subotu sigurno biti najveća pretnja po naš gol – upozorio je Paločević.

Utakmica između Vojvodine i OFK Beograda u subotu počeće u 15 časova. Cene ulaznica su standardne: 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever). Ulaznice za zapad i istok moći će da se kupe na glavnoj blagajni stadiona između zapadne i južne tribine, dok će se ulaznice za sever prodavati u šopu navijačke grupe Firma na severnoj tribini. Blagajne će biti otvorene najkasnije sat vremena pre početka susreta.