Radovan Pankov

 

Štoper Vojvodine Radovan Pankov (20) izjavio je da njegovi saigrači i on dobro treniraju od samog početka priprema za ovu polusezonu i da dobar rad mora da im se vrati kroz dobre rezultate u nastavku prvenstva.

Još dva dana ostala su do gostovanja fudbelera Vojvodine na beogradskoj Karaburmi, gde će, u meču 27. kola Super lige Srbije, odmeriti snage sa domaćim OFK Beogradom. Nakon toga, zbog obaveza reprezentacije, uslediće dvonedeljna pauza u prvenstvu, što će, prema rečima šefa stručnog štaba crveno-belih Nenada Lalatovića, njegovoj ekipi dobro doći da se još više uigra i još spremnija dočeka nastavak borbi za bodove.

Međutim, Voši je vrlo važno i to sa kakvim ishodom će se okončati predstojeći susret sa „romantičarima“. Ne samo zbog činjenice da su joj tri boda preko potrebna u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, već i zbog toga što rezultat te poslednje utakmice pred pauzu često zna da utiče i odredi atmosferu na treninzima tokom predstojeće dve nedelje.

Na Karaburmi, Vojvodina je tradicionalno teško dolazila do bodova, čega je svestan i štoper crveno-belih Radovan Pankov. Ipak, mladi prvotimac Voše zna da bi za njegov tim protiv OFK Beograda samo pobeda predstavljala zadovoljavajući rezultat.

– Očekujem jednu tvrdu utakmicu na Karaburmi. Naravno, ići ćemo na pobedu, jer osvajanje tri boda nam je obaveza i tu nema šta mnogo da se priča. Nadam se da ćemo trijmfom započeti naš pobednički niz, mada treba imati u vidu da, izuzimajući Kup u kojem smo ispali na penale, mi već 10 utakmica nismo izgubili. OFK Beograd se bori za opstanak i mislim da će u subotu veći pritisak biti na njima. Nadam se da će teren biti u što boljem stanju, jer ukoliko bude katastrofalan, to će više njima odgovarati – kaže Pankov.

Uprkos nesrećno ispuštenim pobedama na poslednje tri utakmice, atmosfera u ekipi Vojvodine i dalje je dobra.

– Među nama je sve isto kao i ranije. Pričali smo sa trenerom o svemu i složili smo se da u tim utakmicama stvarno nismo imali sreće. Da nismo primili te golove u poslednjem minutu, sad bismo imali četiri boda više, bili bismo drugi na tabeli i u polufinalu Kupa. Međutim, kao što izreka kaže, posle kiše uvek dođe sunce. Naporno i dobro treniramo od samog početka priprema i verujem da za taj rad moramo biti nagrađeni kroz dobre rezultate – ističe Pankov.

Tokom protekle zime, ekipa Vojvodine je poprilično izmenjena.

– Mislim da je ovaj tim bolje selektiran od onog koji smo imali jesenas. Međutim, treba to sve ukomponovati, našem šefu i njegovim pomoćnicima stvarno nije lako. Ne znam kako to izgleda sa strane, ali ja na terenu osećam da nam igra napreduje i da delujemo sve bolje. Još samo da popravimo neke stvari u defanzivi i biće to sve dobro – rekao je Pankov.