Radovan Pankov

 

Fudbaler Vojvodine Radovan Pankov (20) istakao je da je pobeda nad OFK Beogradom podigla samopouzdanje njegovoj ekipi, koja se sada u miru priprema za naredni prvenstveni meč protiv Crvene zvezde.

Mladi štoper ušao je na teren u 31. minutu umesto Lazara Rosića, kome je pozlilo, i do kraja meča pomogao svom timu da njegova mreža ostane netaknuta.

– Pobeda nad OFK Beogradom je podigla samopouzdanje celoj ekipi. Pre tog meča smo govorili da nam je jako bitno da pobedimo i kako-tako u tome smo i uspeli. Mislim da smo svoju sreću zaslužili, a ova pauza nam je dobro došla da se fokusiramo na utakmicu protiv Crvene zvezde i idemo na „Marakanu“ da pobedimo – kaže Pankov.

Ipak, pobediti Crvenu zvezdu biće izuzetno teško, jer to u ovom prvenstvu još niko nije uspeo.

– Oni jesu u dobroj seriji, ali posle sunca dođe kiša, odnosno što se nas tiče, posle kiše dođe sunce. Mislim da nemamo čega da se bojimo, iako zaista imaju dobru ekipu i trenutno su možda najbolji sastav u Super ligi. Međutim, mi smo pokazali da i protiv boljih rivala znamo i možemo da igramo – kaže Pankov.

Nakon što su fudbaleri Vojvodine završili svoj prvi današnji trening, na teren broj jedan fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ istrčali su mladi reprezentativci Srbije. Raša Pankov nije propustio priliku da se srdačno pozdravi sa gotovo svakim članom naše mlade selekcije.

– To su sve sjajni momci i pre svega dobri prijatelji. Proveo sam sa njima nezaboravnih mesec dana na Novom Zelandu i to su trenuci koji će mi celog života ostati urezani u sećanje. Mislim da ću se izboriti za svoje mesto u mladoj selekciji, ali po mom mišljenju, trenutno mi je najvažnije da počnem da igram standardno za svoj klub, pa tek onda možemo da pričamo o reprezentaciji. Danas igraju protiv Andore i verujem da će pobediti bez većih problema – rekao je Pankov.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Andore na stadionu „Karađorđe“ počinje u 18 časova.