Fudbaleri Vojvodine

 

Golman Vojvodine Nikola Perić (24), koji je na utakmici protiv Spartaka nosio kapitensku traku, izjavio je da je velika čast biti kapiten „stare dame“.

U novu polusezonu sa novim kapitenom. Tako bi se ukratko moglo opisati to što je, na utakmici protiv Spartaka, sa kapitenskom trakom oko ruke, saigrače na teren izveo Nikola Perić, bivši mladi reprezentativac Srbije, koji je u Vošine redove stigao prošlog leta iz Jagodine.

Od trenutka kada je stao na gol crveno-belih, popularni Perke, kako ga zovu saigrači, konstantno je bio na visokom nivou, čak i onda kada su rezultati i igra celog tima bili daleko od očekivanja navijača. Samim tim, ni ne čudi to što mu je šef stručnog štaba Nenad Lalatović ukazao tu čast da, u odsustvu duže povređenog Nina Pekarića i nakon odlaska njegovog zamenika Mirka Ivanića, bude predvodnik ovog tima Vojvodine.

Ipak, svoj „kapitenski debi“, Perketu neće ostati u naročito lepom sećanju.

– Sigurno je to da nismo dobro odigrali. Znali smo da će oni doći u Novi Sad samo da se brane, ali nismo iskoristili tu šansu da pobedimo sa dvojicom igrača više. Iskreno, pomalo sam i razočaran našom igrom, jer smatram da smo, brojčano nadmoćniji, morali utakmicu da rešimo u svoju korist. S druge strane, ta prva utakmica nakon pauze je uvek najteža i verujem da ćemo već na narednom meču odigrati mnogo bolje, u skladu sa onim što se od nas očekuje – kaže Perić.

Vošin čuvar mreže ističe da je izuzetno počastvovan time što je dobio priliku da postane kapiten tima.

– Da postoji mogućnost da postanem kapiten, prvi put sam načuo još na pripremama. Naravno da mi je drago zbog toga, jer je jako velika čast biti kapiten jednog ovako velikog kluba – ističe Perić.

Vošu za dva dana očekuje gostovanje u Gornjem Milanovcu, a ambicije s kojima crveno-beli putuju na megdan Metalcu su jasne.

– Idemo tamo da se borimo za bodove i popravimo naš plasman na tabeli. Naravno da nas zanima samo pobeda, jer mi smo Vojvodina – rekao je Perić.