У ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је професионални уговор са ФК Војводина потписао Петар Павлићевић, момак рођен 2000. године и сада већ бивши члан Бенфике из Лисабона.

Као млад играч и већ тада млади репрезентативац Црне Горе, Павлићевић је са 18 година у Бенфику прешао из екипе Младости из Подгорице, а у протеклом периоду је наступао за омладински тим португалског клуба.

До његовог трансфера у Војводину, дошло је захваљујући договору са фудбалским клубом Бенфика, као и великој жељи играча да пређе у редове „старе даме“, како би наставио свој даљи развој и исказао свој неоспорно велики таленат.

Како би добио прилику да игра у континуитету, Павлићевић ће у наступајућој полусезони бити на позајмици у ФК Кабел и, ако прикаже квалитетне партије које задовољавају захтеве и потребе ФК Војводина, на лето ће се прикључити првом тиму црвено-белих.

Према речима председника ФК Војводина Војислава Гајића, Павлићевић није једини млади играч од кога клуб има очекивања у будућности.

– Овом приликом, желим да напоменем и то да је Милан Видаков, који је дете Војводине и који је протеклих шест месеци провео на позајмици у Вршцу, за то време показао одређени квалитет, те је, у договору са руководством ФК Кабел, одлучено да и он у наредној полусезони наступа за тај тим као позајмљени играч Војводине. Ради се о нападачу који ће, ако и у Кабелу покаже квалитет какав захтева Војводина, на лето такође бити прикључен нашем сениорском тиму. Исто тако, желим јасно да кажем да ће првом тиму из омладинског погона бити прикључен и нападач Вукашин Богдановић, као и штопер Игор Јеличић, који је дете нашег клуба. Поред њих, постоје још три-четири омладинца која озбиљно куцају на врата првог тима – изјавио је Гајић.