Mlađi pioniri Vojvodine

 

Mlađi pioniri Vojvodine (igrači rođeni 2003. godine) osvojili su treće, a petlići (2004. godište) drugo mesto na međunarodnom turniru u bugarskom gradu Blagoevgradu.

Mlađi pioniri Vojvodine (igrači rođeni 2003. godine) osvojili su treće mesto na međunarodnom turniru koji je prošle nedelje održan u bugarskom gradu Blagoevgradu.

Ekipa Vojvodine ostvarila je maksimalan učinak u grupi, pošto je zabeležila pobede nad ekipama Akademija Pandev (2:0, strelci Pavlica i Krstić), Levskog (2:1, Čeman, Derviši) i Vardara (2:1, Rac, Torbica).

U polufinalu, Voša se sastala sa Crvenom zvezdom, gde je nakon slabijeg izvođenja penala poražena rezultatom 4:5. Precizni za crveno-bele bili su Čeman, Rac, Krstić i Đorđievski, dok jedini penal nije realizovao Jelenković.

U borbi za treće mesto, Vojvodina je ponovo savladala sofijski Levski i to još ubedljivije nego prvi put, pošto je slavila rezultatom 3:0, golovima Abramušića, Čemana i Dervišija.

Ekipa Vojvodine tako nije uspela da odbrani trofej osvojen prošle godine, ali za utehu ostaje saznanje da je njen kapiten Vukašin Krstić izabran za najboljeg odbrambenog igrača na turniru.

Na turniru u Blagoevgradu, ekipu koju su predvodili treneri Momir Brankov i Dušan Sedlarević, činili su: Nikola Baštić, David Matić, Luka Đorđievski, Jovan Gajić, Ognjen Abramušić, Danilo Provči, Vukašin Krstić, Marko Luković, Nikola Pavlica, Itan Derviši, Aleksandar Rac, Kristijan Sahurić, Milutin Torbica, Borisav Gajić, Aleksa Bogojević, Veljko Jelenković, Nemanja Čeman i Uroš Kabić.

Što se tiče petlića, ekipa koju predvode treneri Vladimir Buač i Dejan Kiš osvojila je drugo mesto. Oni su u grupi ostvarili sjajne pobede nad Slavijom iz Sofije (6:0) i Botevom (6:0) i igrali nerešeno protiv Vardara (0:0), da bi u polufinalu bili bolji od Akademije Pandev rezultatom 2:0. U finalu, Vošini petlići poraženi su od zagrebačkog Dinama rezultatom 2:0 i tako nisu uspeli da ponove uspeh ostvaren prošle i pretprošle godine, kada su uspevali da osvoje trofej.

Pored lepog vaspitanja i ponašanja, igrači Vojvodine su i ovoga puta pokazali sjajan trud i izrazitu želju za pobedom u takmičenju, tako da su ovi sjajni dečaci zaslužili svaku pohvalu za sve prikazano u Bugarskoj.