dav

Pioniri FK Vojvodina odbranili su pobednički trofej na upravo završenom 36. „Memorijalu Stevana Neštickog“, pošto su u finalu ubedljivo savladali češki tim Slovačko sa 5:1 (1:1). Pred oko 300 gledalaca u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku, strelci u odlučujućoj utakmici bili su Veljko Erić u 19, Mihajlo Ivanović u 36, Mirko Nikolašević u 40, Đorđe Prolić u 46. i Dragan Trninić u 50. za Vošu, dok je počasni pogodak za goste postigao Mahaćek iz penala, u 27. minutu. U utakmici za treće mesto, Rijeka je savladala Politehniku sa 3:0 (0:0).

Novosađani su pružili mnogo bolju partiju od češke ekipe tokom čitavog susreta, ali su do pobede stigli tek u drugom poluvremenu. Tada su se potpuno oslobodili pritiska koji je nosila važnost susreta i prikazali odličan i efikasan fudbal.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten FK Slovačko David Tomeška, kojem je pehar uručio Stevica Nešticki, sin Stevana, u čiju je čast već 36. put odigran Memorijalni turnir.  Prvi strelac takmičenja sa šest postignutih golova bio je napadač Vojvodine Mihajlo Ivanović, kojem je pehar uručio profesor dr Radivoj Radosav. Za najsugestivnijeg golmana proglašen je čuvar mreže Rijeke Muhamed Tanjić, kojem je nagradu dodelio nekadašnji čuvar mreže Voše Miladin Purać. Najbolji fudbaler sa brojem 6, baš onim koji je na dresu nosio pokojni Nešticki, bio je Maro Krtinić iz Rijeke, koji je iz ruku Branislava Antića, trenera FK „Stevan Nešticki“ iz Leskovika, primio specijalnu statuu, dar Sekcije veterana FK Vojvodina. Ira Pantelić, unuka legendarnog golmana Voše Ilije Pantelića, uručila je priznanje najmlađem učesniku turnira, 11-godišnjem Dzimi Aleksandruu, igraču Dinama iz Moskve. Konačno, najbolji trener bio je prvi stručnjak pobedničkog sastava Ivica Vukov, koji je pehar dobio iz ruku Duška Grujića, direktora Omladinske škole „Ilija Pantelić“.

Plaketu za osvojeno 6. mesto, ekipi Dinama uručio je Lajoš Kokai, za 5. mesto timu Mačide to je učinio Aleksandar Ćosić, dok je predstavniku četvrtoplasiranog sastava Politehnike plaketu dodelio Đorđe Vujkov.

Pehar ze treće mesto HNK Rijeka dodelio je Branko Baglava, generalni sekretar FS Novog Sada, dok je drugoplasiranom timu Slovačko priznanje uručio Miodrag Cvijić, generalni sekretar FSV. Konačno, pobednički pehar, a onda i veliki prelazni pehar ekipi Vojvodine, uručili su predsednik Organizacionog odbora turnira Živan Krstonošić, odnosno Svetozar Gatarić, član tog odbora.

Finalna utakmica

VOJVODINA – SLOVAČKO 5:1 (1:1)

VETERNIK: Igrališe u FC „Vujadin Boškov“, gledalaca: 300, sudija: Luka Živković (Novi Sad). Strelci: Erić u 13, Ivanović u 36, Nikolašević u 40, Prolić u 46. i Trninić u 50. za Vojvodinu, a Mahaćek (iz penala) u 27. minutu za Slovačko.

VOJVODINA: Bogunović, Trninić, Majstorović, Drobnjak, Milanov, Abadžija, Prolić, Ivanović, Milosavić, Erić, Durmiši. Igrali su još: Kovačević, Trkulja, Vasić, Kisić, Đurasović i Nikolašević.

SLOVAČKO: Urban, Hubnik, Jurčeka, Janećka, Kolar, Menšik, Severa, Mustafa, Slouka, Tomeška, Mahaćek. Igrali su još: Krejči, Čovanec, Krabal, Bobčik, Striž i Vašiček.

 

dav

 

Živan Krstonošić uručio je pobednički trofej pionirima Vojvodine