Pioniri Vojvodine

 

Pioniri Vojvodine odbranili su pehar na memorijalnom turniru „Stevan Nešticki“, pošto su danas u finalu savladali moskovski Dinamo rezultatom 2:1.

Pioniri Vojvodine odbranili su pehar na memorijalnom turniru „Stevan Nešticki“. Na turniru koji je po 35. put organizovan u čast sećanja na tragično preminulog igrača šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine, Vošini pioniri ponovili su uspeh kadeta „stare dame“ od prošle godine, pošto su u velikom finalu bili bolji od svojih vršnjaka iz moskovskog Dinama rezultatom 2:1. Oba gola za crveno-bele postigao je Uroš Trifunović.

U meču za treće mesto, reprezentacija Republike Srpske pobedila je ekipu Seak Akademije iz Mađarske rezultatom 3:0, dok je u susretu za peto mesto Vardar juče bio bolji od rumunske ASU Politehnike sa 2:0.

Za najboljeg igrača turnira, proglašen je Stepan Korotenko iz Dinama, titula najboljeg strelca pripala je Urošu Trifunoviću iz Vojvodine (četiri gola), najbolji golman je Nikola Baštić iz Vojvodine, najmlađi igrač Adin Molnar iz Seak Akademije, a najbolji trener Vitali Grišin iz Dinama. „Najbolja šestica“, odnosno priznanje koje se dodeljuje najboljem igraču turnira sa brojem šest na leđima (broj koji je nosio pokojni Stevan Nešticki) pripala je Mihajlu Živkoviću iz reprezentacije Republike Srpske.

Priznanja i pehare dodelili su predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić, direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić, predsednik Sekcije veterana FK Vojvodina Vasa Pušibrk, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić i sekretar Fudbalskog saveza Grada Novog Sada Branko Baglava.

Konačan plasman:

1. Vojvodina

2. Dinamo Moskva

3. Republika Srpska

4. Seak Akademija

5. Vardar

6. ASU Politehnika