Pioniri Vojvodine

 

Pioniri Vojvodine (generacija rođena 2001. godine i mlađi) osvojili su međunarodni turnir u hrvatskom gradu Čakovcu.

Pioniri Vojvodine, dečaci rođeni 2001. godine, osvojili su turnir u hrvatskom gradu Čakovcu. U finalnoj utakmici, pobedili su NK Rijeku sa 1:0.

Pioniri Vojvodine, pod vođstvom trenera Vase Tepšića, prvo su savladali sve svoje protivnike u grupnoj fazi takmičenja. Pobede su ostvarene nad ekipama Slaven Belupa sa 3:0, Varteksa sa 5:0 i Rijeke sa 1:0. U polufinalu, pobeđen je domaćin Strahoninec nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, da bi u finalu ponovo bila ostvarena pobeda nad Rijekom od  1:0.

Vošini pioniri igrali su u nepotpunom sastavu, pa je ekipa bila dopunjena igračima mlađeg uzrasta. I pored toga, oni su dostojno predstavili naš klub i može se reći da su do trofeja stigli ubedljivo i dominantno.

Najbolji strelac turnira je igrač Vojvodine Milan Stanić, a najbolji igrač je takođe iz naših redova – kapiten Dragoljub Savić.

Treba napomenuti da će se naši pioniri, kao prvaci plej ofa Pionirske lige  Vojvodine, boriti za titulu prvaka Srbije na završnom turniru koji se  igra 12. juna u Kragujevcu.

Pogledajte deo atmosfere iz autobusa Vošinih pionira pri povratku u Novi Sad: