meske

Plavi –  Žuti 1:0 (0:0)

ZLATIBOR: Igralište kraj Jezera, gledalaca: 50. Sudija: Šaula. Strelac: N. Gajić u 55. minutu.

PLAVI: Rockov, Stojković (Mandić), M. Gajić, Saničanin, Antić, Putinčanin, Đurić, Milojević (Vladić), Arsić, Eze (Pantelić), N. Gajić.

ŽUTI: Ilić, Lazarević, Veselinović, Radovanović, Devetak, Mirkov,  Mesarović, Subotić, L. Zličić, M. Zličić, Semjuel.

Nisu uspeli Novosađani da pronađu odgovarajućeg rivala za današnji trening susret, pa je trener Aleksandar Veselinović odlučio je da međusobno snage odmere dve ekipe Vojvodine. Posle 60 minuta žestoke borbe, ubeđeni smo da nije zažalio zbog te odluke, jer je viđena veoma ozbiljna i prava takmičarska igra, u kojoj su obe strane želele da zabeleže pobedu.

To je pošlo za rukom plavima, koji su do trijumfa stigli golom mladog napadača Nikole Gajića u 55. minutu. Tada je centaršut uputio novajlija iz Jagodine Milan Đurić, mlađani Đorđe Pantelić je odigrao povratni pas do plavokosog napadača, a Gajić je, udarcem po zemlji, savladao golmana Ilića.

Vošine novajlije pokazale su se u solidnim izdanjima, jasno je da im predostoji još dosta rada, ali je izvesno i to da poseduju kvalitet koji bi crveno-belima mogao i morao da donese novi kvalitet i bolje rezultate.

– Izuzetno nam je koristilo ovih 60 minuta koje su odigrale naše dve ekipe, čak sam ubeđen da je bolje to što smo igrali između sebe, nego da nam je rival bila neka od slabijih lokalnih ekipa – rekao je posle susreta Aleksandar Veselinović. – Momci su u susret ušli motivisano, dosta su se kretali i generalno izgledali veoma dobro za ovu fazu priprema. Dokaz njihovog ozbiljnog pristupa je to što je postignut samo jedan gol.

Navijače Voše sigurno zanima kako se pokazao Afum Semjuel, napadač iz Gane koji se nalazi na probi među crveno-belima. On se nije puno primećivao u igri, a Veselinović je dodao:

– Semjuel dugo nije igrao i to se osetilo. Stranac mora da pravi razliku na terenu, a ja kod njega nisam video ni želju, ni volju da to čini. Najverovatnije je da on neće ostati s ekipom i da ćemo mu se zahvaliti.

Posle nekoliko dana prožetih jakim tempom rada, igrači iz Novog Sada u četvrtak prepodne će vežbati u teretani hotela „Palisad“, a onda će imati slobodno poslepodne, kako bi predahnuli. Već u petak se nastavlja s intenzivnim radom, a u subotu Vojvodinu očekuje trening utakmica s ekipom Budućnosti iz Podgorice, čiji novi trener je Novosađanin Zoran Govedarica.