DSC_0323

 

Pred fudbalerima Vojvodine je poslednje 30. kolo JSL, u kome se sastaju sa poslednjeplasiranim Radničkim iz Kragujevca, koji je, nažalost, i teoretski ostao bez šansi da sačuva superligaški status. Utakmica se igra u nedelju, 24. maja,  od 17:00 časova na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Statistika kaže da su Vojvodina i Radnički odigrali ukupno 32 takmičarske utakmice u kojima  je Vojvodina pobedila 17 puta, 9 puta je bilo nerešeno, dok je Radnički slavio 6 puta. Vojvodina je uspešnija i kao domaćin sa 9 pobeda, uz 4 nerešene i 1 poraz.

U  prvom delu sezone Vojvodina je pobedila Radnički u Kragujevcu sa 4 : 3.

Na konferenciji za štampu, koja je održana u Media centru SC „Vujadin Boškov“, prisustvovali su šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić, kao i levi bek Bojan Nastić.

-Iako smo pobedom nad Čukaričkim u prošlom kolu i teoretski obezbedili učešće u Evropi, za nas i ova utakmica ima takmičarski značaj iz prostog razloga što smo ove sezone izgubili mnogo utakmica na domaćem terenu. Imamo zadatak da u ovu utakmicu izađemo maksimalno motivisani jer će ekipa samo tako doći do potrebnog samopouzdanja.Lišeni smo pomoći četiri prvotimca, koji su otputovali na Novi Zeland sa reprezentacijom, a zbog kartona ne možemo da računamo ni na Sekulića. To neminovno znači da ćemo na teren izvesti kombinovani sastav, a primetio sam da je i Radnički u poslednjih nekoliko utakmica nastupio sa dosta mladih igrača, što je za rezultat imalo pobedu i remi u poslednje dve utakmice. Nemamo pravo nikoga da potcenjujemo već moramo da uđemo maksimalno ozbiljno u ovu utakmicu i, nadam se, zabeležimo pobedu, rekao je Zlatomir Zagorčić.

-Iako utakmica nema takmičarski značaj, ovo je odlična prilika da se jednom dobrom igrom zahvalimo našoj publici na podršci koju su nam pružali od početka sezone, i da pobedom stavimo tačku na još jednu sezonu, rekao je Bojan Nastić.

Podsećamo, fudbaleri Vojvodine u ponedeljak, 25. maja,  od 20:00 časova, igraju humanitarnu utakmicu protiv banjalučkog Borca, kojoj će prethoditi susret veterana dva kluba. Cena ulaznice je 5 KM.