OFK-Beograd-FK-Vojvodina

 

 

Duel na Karaburmi između OFK Beograda i Vojvodine biće specifičan po nekoliko osnova, a jedan od najzanimljivijih sigurno je činjenica da će se sudariti dva tima koja su u proteklom kolu doživela neočekivane poraze na svojim terenima. „Romantičari“ su izgubili bodove od kragujevačkog Radničkog dok je Vojvodina položila oružje u utakmici sa Slobodom Point.
Odgovor na pitanje koja će se ekipa „izvaditi“ dobićemo sutra na Omladinskom stadionu na Karaburmi.
O planovima, željama i mogućnostima svog tima na pres konferenciji govorio je šef struke „crveno-belih“ Marko Nikolić :

-Očekuje nas još jedna utakmica u nizu jer je liga takičenje na duge staze. „Crta“ se podvlači tamo negde krajem maja meseca nakon 30 odigranih kola. Gostovanje OFK Beogradu biće teško jer je to skup mladih, talentovanih igrača, reprezentativaca pojačanih sa nekoliko veoma iskusnih, prekaljenih  fudbalera sa internacionalnim iskustvom. „Romantičari“ su uvek nezgodan protivnik naročito na svom stadionu. U uvodu ove utakmice ne bih mnogo dužio…ovo je susret u kojem me zanima pozitivna reakcija mojih fudbalera u odnosu na rezultat iz prethodne utakmice koji je za nas bio negativan. Naravno da poraz nekada mora da dođe. Došao je i za nas i to u veoma nezgodnom trenutku. Ništa to nije neobično niti dramatično. To se u fudbalu stalno događa ali je dobra stvar u celoj priči zato što uvek postoji i naredna utakmica.
Sutrašnja utakmica je prava prilika za nas da pokažemo kvalitet i zajedničku energiju na terenu. Jedino što me zanima je da vidim želju, borbenost, visoku motivaciju. Ne bavim se prognozama i ne znam da li će Vojvodina sutra pobediti ali ako kod mojih igrača prepoznam želju, visoku motivaciju, zajedništvo i tim koji želi da dođe do te pobede, ja ću im bez obzira na krajnji rezultat čestitati.
Želim da vidim igrače  koji izgaraju  na terenu i sa ponosom nose dres Vojvodine. Ako bude tako, niko srećniji od mene.
Zanimljivost sporta pa time i fudbala je što ne zavisi sve od tebe već sa druge strane postoji i rival sa svim svojim planovima, željama i motivima. Siguran sam da će igrači OFK Beograda biti motivisani u najmanjoj meri kao i mi, a pobediće onaj čiji motiv bude veči.

Oporavak Branislava Trajkovića od povrede prednje lože ide prema planu ali će prema rečima trenera Novosađana reprezentativni štoper propustiti duel na Karaburmi kako bi se izbegao svaki rizik od obnavljanja povrede.
Kako je i najavi, Marko Nikolić će načiniti nekoliko promena u sastavu jer su prema njegovim tvrdnjama neki igrači mentalno zasićeni i zbog toga će priliku dobiti oni koji su „gladni“ utakmica.

Susret OFK Beograd-Vojvodina počinje u 14:30 časova.

http://youtu.be/7vstfOuQFi8