Фудбалери Војводине данас су званично почели припреме за нову полусезону. Окупљањем у ФЦ „Вујадин Бошков“ и тренингом који је почео у 10 часова, црвено-бели су кренули са припремама за оно што их очекује у наредних пет месеци, а то је други део такмичења у Супер лиги и Купу Србије, при чему ће приоритетни задатак остати оно што је прокламовано још летос, а то је пласман у квалификације за Лигу Европе наредне сезоне.

На данашњем тренингу, шефу стручног штаба Ненаду Лалатовићу одазвало се 19 играча, а то су: Младен Деветак, Ранко Веселиновић, Синиша Саничанин, Игор Јеличић, Никола Васиљевић, Аранђел Стојковић, Марко Ђуришић, Никола Дринчић, Миљан Вукадиновић, Миодраг Гемовић, Петар Бојић, Дејан Зукић, Марко Бјековић, Мирко Топић, Михајло Нешковић, Бојан Матић, Огњен Ђуричин, Немања Човић и Јован Кокир. Услед обављања лекарских прегледа, одсутни су били голмани Емил Роцков, Никола Симић и Немања Тороман, а они ће се већ на данашњем поподневном тренингу укључити у рад са екипом.

Новајлија на данашњем тренингу био је Миљан Вукадиновић (28), деснокрилни фудбалер који је у редове Војводине стигао из крушевачког Напретка, за који је минуле полусезоне одиграо 14 утакмица, постигао четири гола и забележио пет асистенција. Он је потписао уговор са клубом у трајању до јуна 2022. године.

Такође, на данашњем тренингу појавио се и млади десни бек Марко Бјековић (19), који је претходну полусезону провео на позајмици у Кабелу, а остаје да се види да ли ће у наставку сезоне носити дрес Војводине или ће и други део првенства провести у тиму који се такмичи у Првој лиги Србије.

Уз дозволу тренера, данашње окупљање пропустили су Езе Винсент и Ђорђе Ђурић, који ће се већ за који дан придружити својим саиграчима, а на данашњем поподневном тренингу то треба да учини и Лазар Стојсављевић (21), доскорашњи штопер Њупорт Каунтија, тренутно 14-пласираног тима енглеске четврте лиге. Прошле полусезоне, он је одиграо једну утакмицу за тај тим и очекује се да ће у наредним данима потписати професионални уговор са Војводином.

Што се тиче играча који су били чланови „старе даме“ прошле јесени, са данашњег тренинга су изостали Никола Петковић и Жељко Филиповић, који су раскинули уговоре са клубом, као и Милан Лазаревић, Немања Вучић и Немања Николић, на које шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић више не рачуна и стога је извесно да ће у овом прелазном року они прећи у неку другу средину.

Према речима Вошиног тренера, овог јануара ће сигурно бити још активности по питању трансфера играча.

– Очекују нас тешке припреме, а за сада нам је дошао један нови играч. Очекујем да их дође још неколико, јер отишла су петорица, а колико их оде, толико треба и да их дође. Такође, све то треба припремити и уиграти, како бисмо на пролеће били они прави. Вукадиновић је квалитетан играч и сигурно ће бити велико појачање за нас, а док сам био тренер Чукаричког и Радничког, против мојих тадашњих тимова је био можда и најбољи на терену, те сам уверен да ће нам на крилним позицијама помоћи у борби за Европу – изјавио је Лалатовић.

Он је најавио да ће у понедељак одржати састанак са председником Војиславом Гајићем и генералним директором Душаном Бајатовићем у вези са довођењем још неких играча, првенствено Момчила Мркаића (Јавор), Богдана Младеновића (Жил Висенте), Марка Петковића (слободан играч) и Стефана Ђорђевића (Раднички). Такође, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић је присутним новинарима открио и то да је клуб у овом прелазном року већ добио одређене конкретне милионске понуде за Мирка Топића, али да је став клуба такав да он треба да остане играч Војводине барем до краја сезоне.

У свом ФЦ „Вујадин Бошков“, фудбалери Војводине ће тренирати до 23. јануара, а дан касније ће отпутовати на двонедељне припреме у Турску.