Fudbaleri Vojvodine danas su počeli pripreme za novu sezonu. Svega 11 dana nakon što su osvojili drugi Kup Srbije u istoriji kluba, crveno-beli su se okupili u FC „Vujadin Boškov“ i počeli sa spremanjem za izazove koji ih očekuju. U narednoj sezoni, Vojvodina će učestvovati na tri fronta, pošto će se, osim u prvenstvu i Kupu Srbije, takmičiti i u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Na prvom treningu se pojavilo 27 igrača, među kojima su:

golmani: Emil Rockov, Nikola Simić, Nemanja Toroman;

odbrana: Igor Jeličić, Mladen Devetak, Aranđel Stojković, Lazar Stojsavljević, Siniša Saničanin, Đorđe Đurić, Slavko Bralić, Nikola Mirić, Nikola Andrić, Marko Bjeković, Marko Mandić;

vezni red: Nikola Drinčić, Bogdan Mladenović, Mirko Topić, Petar Bojić, Dejan Zukić, Miljan Vukadinović, Mihajlo Nešković, Jovan Kokir, Ognjen Đuričin, Miodrag Gemović;

napad: Nemanja Čović, Momčilo Mrkaić, Vukašin Bogdanović.

Uz dozvolu šefa stručnog štaba, sa današnjeg okupljanja je izostao Stefan Đorđević, koji će se saigračima pridružiti sutra. Takođe, usled povreda koje imaju, prvi trening su propustili Petar Bojić i Mirko Topić, ali se očekuje da se oni uskoro uključe u rad prvog tima.

Pred početak treninga, igrače je pozdravio član Upravnog odbora FK Vojvodina Ljubomir Apro, koji im je poželeo dobro zdravlje i mnogo sreće u nastupajućoj sezoni. Takođe, igračima se obratio i šef stručnog štaba Nenad Lalatović, koji je, nakon toga, prisutnim novinarima istakao da je sjajan osećaj početi pripreme za novu sezonu kao osvajač Kupa Srbije.

– Čovek se uvek oseća lepo kad osvoji trofej, pogotovo ukoliko to učini na način na koji smo to uradili mi. Samo mi znamo kako nam je bilo tamo u Nišu i šta smo sve prošli pred 10.000 navijača Partizana, te stvarno nije bilo lako doneti trofej u naš Novi Sad. Partizan je jako kvalitetna ekipa i bilo je teško pobediti ga dva puta za pet dana. Međutim, nama je to pošlo za nogom, jer smo u obe utakmice bili bolji protivnik i zato smo to zaslužili. Zasluge za to pripadaju igračima, koji su sve izdržali i odradili sve što sam tražio od njih, te pokazali da su jedna sjajna generacija. Ja se uvek osećam lepo na treninzima i u mojoj Vojvodini i jedva sam čekao da počnu pripreme. Nismo imali neku dugu pauzu, svega desetak dana, ali ja nisam ni želeo da bude duža. Naredno prvenstvo će biti još teže, jer ima više kvalitetnih ekipa, a više timova ispada na kraju – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, ekipa verovatno ipak neće ići na pripreme na Zlatibor ovog leta.

– Plan nam je bio da u ponedeljak i utorak ovde odradimo po dva treninga, u sredu jedan, a da u četvrtak krenemo na Zlatibor. Međutim, s obzirom na to da tamo postaje kritična situacija po pitanju korone, najverovatnije ćemo ostati i ovde sprovesti čitave pripreme. Imamo sve uslove, tako da nemamo potrebe da bilo šta rizikujemo i dovodimo igrače u opasnost da dobiju koronu. Onda bi morali da pauziraju 10-15 dana i propustili bi početak sezone u kojoj igramo Evropu. Uz Partizan, koji ima „Zemunelo“, mi na našem „Vujadinu“ imamo najbolje uslove za rad i samo treba još da nađemo protivnike za pet prijateljskih utakmica do početka prvenstva – kaže Lalatović.

U prethodna dva dana, fudbaleri Vojvodine su obavili neophodna lekarska testiranja pred početak priprema.

– Zdravstvena situacija u ekipi je odlična, iako mi je jako krivo zbog Topića, koji neće moći da nam se priključi u narednih sedam do 10 dana, iako situacija sa njim nije ništa ozbiljna. On je važan šraf u našoj igri i pritom ima 19 godina, a znate da je u našoj ligi uvedeno pravilo da od ove sezone svaka ekipa mora da počne i završi utakmicu sa barem dvojicom igrača mlađim od 21 godine na terenu. Mislim da je to sjajno za te mlade igrače i naš srpski fudbal, a mi imamo jako talentovane igrače, pa nam to neće biti nikakav problem. Bojić je preskočio današnji trening zbog nokta, ali on će nam se već sutra priključiti. Gledaćemo i da malo osvežimo ekipu sa dva-tri pojačanja, jer u polusezoni ćemo odigrati 20 utakmica, plus Kup i Evropa. To je oko 30 utakmica za samo četiri meseca, a nekad se toliko igralo za godinu dana – ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba crveno-belih ističe da nema informacije o eventualnom interesovanju drugih klubova za igrače Vojvodine.

– Iskreno, nisam mnogo upućen. Moram da kažem da bih jako voleo da imam sportskog direktora, jer ne mogu ja da zovem gospodina Bajatovića, gospodina Ljubu Apra ili gospodina Gajića oko takvih stvari. Oni ljudi imaju svoj posao, a ja sportskog direktora imam samo na papiru, jer prima platu. Međutim, fizički ga nemam. Kad je već na platnom spisku, ja bih voleo da dolazi, bez obzira na to ko će to biti. Treba mi neko sa kime ću moći da sarađujem i razgovaram o dovođenju igrača. Nadam se da će klub već jednom da završi sa tim da li ima sportskog direktora ili nema. Ako ima, neka dođe na posao, a ukoliko nema, neka nađemo novog, kako bismo meni olakšali posao i pravili ozbiljan tim. Mi smo ozbiljan klub, u kojem mora da se zna gde je sportski direktor i da li ga imamo. Ako imamo, neka dođe da nastavimo saradnju – poručio je Lalatović.