Radovi u vezi sa postavljanjem nove trave na stadionu „Karađorđe“, koji su bili najavljeni u prethodnom periodu, danas su zvanično počeli. Obnavljanje terena na „Karađorđu“ predstavlja samo deo akcije podržane od strane Fudbalskog saveza Srbije i UEFA, kojom je predviđeno da nova trava bude postavljena na veći deo superligaških stadiona u Srbiji, te je fudbalski klub Vojvodina jedan od poslednjih klubova u našoj zemlji koji će novu sezonu dočekati sa boljim i kvalitetnijim terenom. Ipak, rok za završetak radova je precizno utvrđen, te je potpuno izvesno da će „stara dama“, već na premijernoj prvenstvenoj utakmici protiv Mačve, nastupiti na odlično pripremljenom terenu stadiona „Karađorđe“.

Početku radova danas je prisustvovao i generalni direktor FK Vojvodina Dušan Bajatović, koji je obišao teren i lično se uverio u ono što će tokom narednih dana biti rađeno na „Karađorđu“, iskoristivši pritom priliku da radnicima poželi srećan i uspešan rad. On je izrazio nadu i očekivanje da će, baš kao i teren, i Vojvodina kao klub u narednoj sezoni biti neuporedivo bolja nego što je bila, te da će ostvarivati rezultate za ponos i radost svojih navijača.

Zamena trave i praktično postavljanje novog terena na „Karađorđu“ predstavlja samo početak velikih infrastrukturnih ulaganja FK Vojvodina, s obzirom na to da je u planu i ozbiljno renoviranje FC „Vujadin Boškov“, a takođe, već krajem ove godine, očekuje se i početak radova na izgradnji novog stadiona „Karađorđe“, koji bi ispunjavao sve najviše svetske standarde i nalazio se na istom mestu na kojem simpatizeri „stare dame“ gledaju i podržavaju svoj tim još od daleke 1924. godine.