Renoviranje Karađorđa (3)

 

Ove nedelje, na južnoj tribini stadiona „Karađorđe“ počeli su radovi sa ciljem da se i ovaj deo stadiona osposobi za prisustvo gledalaca tokom utakmica.

Dok fudbaleri vredno treniraju i zajedno sa stručnim štabom pripremaju za naredne utakmice koje ih očekuju, uprava kluba, kao i zaposleni, užurbano rade kako bi Vojvodina na svim nivoima napredovala i stekla uslove za još veća ostvarenja u budućnosti.

Ove nedelje, na „Karađorđu“ su počeli radovi na rekonstrukciji južne tribine, što je, prema rečima generalnog direktora Aleksandra Dunđerskog, samo početak onoga što klub planira da uradi na stadionu u narednom periodu.

– U saradnji sa Gradom Novim Sadom, koji je vlasnik stadiona, kao i JP Poslovni prostor, kome je stadion dat na upravljanje, počeli su radovi na renoviranju „Karađorđa“, tačnije na osposobljavanju njegove južne tribine. Ograda na istočnoj tribini, koja je do sada odvajala sektor predviđen za gostujuće navijače, biće skinuta i postavljena na delu južne tribine ispod semafora, gde će ubuduće biti smešteni svi gostujući navijači. Na ovaj korak smo se odlučili usled povećanog interesovanja naših navijača za utakmice Vojvodine, te će ubuduće i istočna tribina, kao i zapadna, biti rezervisane isključivo za pristalice našeg kluba. Podsećam da je, po propisima UEFA i FSS, domaćin dužan da za gostujuće navijače obezbedi broj mesta koji predstavlja pet posto od ukupnog kapaciteta stadiona, što deo na jugu ispod semafora svakako ispunjava. Za njih će biti osposobljen i poseban ulaz na južnu tribinu, a sve ovo predstavlja samo prvu fazu radova. U drugoj fazi, planiramo da renoviramo toalete na čitavom stadionu, kao i izolaciju južne tribine, koja će ubuduće biti rezervisana za decu iz škola fudbala i osnovnih škola – kaže Dunđerski.

I dok fudbalere uskoro očekuje borba za plasman u Ligu Evrope, klupski menadžment čini sve što može kako bi stadion „Karađorđe“ konačno došao na nivo kakav zahteva učešće u grupnoj fazi ovog takmičenja.

– Intenzivno smo u komunikaciji sa predstavnicima UEFA i dajemo sve od sebe kako bi stadion „Karađorđe“ bio uređen na nivou koji ispunjava sve evropske standarde, odnosno kako bismo, u slučaju da se plasiramo u Ligu Evrope, u šta svi u klubu čvrsto verujemo, svoje utakmice kao domaćini u tom takmičenju mogli da igramo u Novom Sadu, na svom „Karađorđu“. Ovom prilikom, želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu i JP Poslovni prostor na tome što su prepoznali ovaj momenat i rešili da krenu u radove na „Karađorđu“, te tako podignu standarde koje stadion ispunjava – rekao je Dunđerski.

Renoviranje Karađorđa (2)

 

Renoviranje Karađorđa (4)

 

Renoviranje Karađorđa (5)

 

Renoviranje Karađorđa (6)

 

Renoviranje Karađorđa