Plakat za 34. memorijalni turnir Stevan Nešticki

 

U FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas će početi 34. memorijalni turnir za kadetske kategorije „Stevan Nešticki“.

Tradicionalni kadetski turnir „Stevan Nešticki“, koji se svake godine održava u čast sećanja na tragično preminulog bivšeg fudbalera Vojvodine, ove godine biće održan od 10. do 12. juna u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Ove godine, učestvovaće šest ekipa, a pored Vojvodine i sada već tradicionalnih učesnika Crvene zvezde i Partizana, na ovogodišnjem turniru nastupiće još Vašaš iz Budimpešte, reprezentacija Rumunije i reprezentacija Republike Srpske. Timovi su podeljeni u dve grupe, pa će se u grupi A takmičiti Crvena zvezda, Vašaš i Republika Srpska, dok će u grupi B igrati Vojvodina, Partizan i Rumunija. Pobednici grupa sastaće se u finalu, dok će drugoplasirani timovi igrati za treće, a trećeplasirani za peto mesto.

Svečano otvaranje turnira uslediće danas u 18 časova, za kada je predviđen i defile igrača, a potom će se od 18:15 u isto vreme sastati Vojvodina – Rumunija i Crvena zvezda – Vašaš.

Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović izrazio je zadovoljstvo zbog toga što će turnir biti održan i ove godine i ujedno izneo očekivanje da će takmičenje proteći u sportskom i prijateljskom nadmetanju.

– I ove godine, fudbalski klub Vojvodina će sa velikim zadovoljstvom i ponosom organizovati tradicionalni memorijalni turnir „Stevan Nešticki“, u čast sećanja na legendarnog bivšeg igrača i člana prve šampionske generacije „stare dame“. Brojni su igrači, sada afirmisani i poznati asovi u svetu fudbala, koji su u mlađim kategorijama učestvovali na ovom turniru. Međutim, mnogo više od ostvarenih pobeda i osvojenih trofeja, svim učesnicima u sećanju je ostalo to da je turnir protekao u sjajnoj atmosferi, prožet velikim drugarstvom među svima koji su imali priliku da budu deo ovog događaja. Nemamo nikakvu sumnju da će turnir i ovoga puta biti perfektno organizovan i da će svi naši gosti biti u prilici da osete gostoprimstvo po kome je FK Vojvodina oduvek bila prepoznatljiva. Ime Stevana Neštickog i trag koji je ostavio u crveno-belom dresu na to nas svakako obavezuju – rekao je Šćepanović.

Stevan Nešticki rođen je prvog januara 1944. u Kisaču, a tragično je preminuo u saobraćajnoj nesreći 29. aprila 1968. godine. Za Vojvodinu je odigrao preko 200 utakmica i bio je član najbolje generacije u istoriji „stare dame“, koja je 1966. osvojila prvu titulu šampiona Jugoslavije i godinu dana kasnije došla do četvrtfinala Kupa evropskih šampiona.