obrazac-za-slike---vesti

 

 

Ovog vikenda, nastavlja se prvenstvena trka u JSL Srbije. Fudbaleri Vojvodine odlaze na na noge OFK Beogradu, koga su u jesenjem delu šampionata, na svom terenu, savladali rezultatom 3 : 0.
Novosađani imaju želju da uspešno otvore ovaj deo takmičenja, ali su duboko svesni  činjenice da i “romantičari” gaje istu ambiciju, što, barem u najavi, garantuje zanimljiv i neizvestan okršaj starih rivala. Tradicija je na strani rivala, koji je na svom stadionu u međusobnim duelima zabeležio 29 pobeda, naspram samo 11 koliko su uknjižili fudbaleri Vojvodine (uz 17 remija).

Nakon jučerašnjeg, lakšeg treninga u FC „Vujadin Boškov, Šef stručnog štaba „crveno-belih“, Zoran Marić, je izjavio :

– Imamo određenih kadrovskih problema. Na povrede se žale : Ivan Rogač, Janko Tumbasević, Elmir Asani i Džon Meri. Čekam izveštaj dr Borka Vukosava i nakon toga ću moći da odlučim koji će sastav isrčati na teren „Omladinskog“ stadiona. Ostali kandidati za tim, odradili su manje zahtevan trening, u okviru kojeg smo radili na strategiji igre koju planiramo za duel s OFK Beogradom. Danas ćemo raditi na taktici za tu utakmicu i nadam se da ću moći da računam na sve igrače koje planiram da počnu duel na Karaburmi.

Dilema oko sastava više nemam (uz uslov da su svi igrači zdravi), ali ne bih o tome ovom prilikom. Očekujem borbenu i brzu utakmicu, koja će biti neizvesna i dosta komplikovana. Ekipa koja bude zadržala neophodnu koncentraciju tokom svih 90 minuta, imaće veće izglede da ostvari povoljan rezultat. Iskreno, nadam se da ćemo to biti mi, ali, ponavljam, ni malo lako neće biti stići do važnih bodova.

Što se našeg sutrašnjeg rivala tiče, poznato je da u svojim redovima ima niz ekstratalentovanih, mladih igrača, članova reprezentativnih selekcija. Izdvojio bih samo nekolicinu : Dražića, Antonova, Zdjelara …Povratkom Planića i dolaskom Aksntijevića, dobili su potrebnu čvrstinu u zadnjoj liniji.
Sa druge strane, suprotstaviće im se, takođe mlada i talentovana ekipa Vojvodine, što bi trebalo da garantuje dobru utakmicu.
Jedinu brigu mi zadaje podloga na kojoj ćemo igrati, jer naša ekipa bolje igra na kvalitetnim terenima, što smo, uostalom, pokazali na pripremama u Turskoj.-zaključio je Zoran Marić.