Pod državnom zastavom

 

Fudbaleri Vojvodine Dejan Meleg, Marko Kordić i Marko Ilić tokom prethodnih dana nastupili su za svoje reprezentativne selekcije.

Tokom proteklih nekoliko dana, širom Evrope igrali su se mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i prijateljske utakmice i susreti u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija. Poziv u nacionalne selekcije dobili su i petorica prvotimaca Vojvodine, od kojih su trojica dobili priliku da zaigraju.

Mlada reprezentacija Srbije (Dejan Meleg, Nikola Antić)

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je dva meča u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U Vićenci, „orlići“ su najpre odigrali 1:1 protiv Italije, u meču u kojem je kapiten Vojvodine Dejan Meleg bio u startnoj postavi i igrao do 61. minuta, kada ga je zamenio Dejan Dražić. Nakon toga, Srbija je u Novom Sadu dočekala i pobedila Irsku rezultatom 3:2. Meleg nije nastupio na ovoj utakmici, dok Vošin levi bek Nikola Antić nije ulazio u igru ni u jednom od dva spomenuta meča.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (Dženan Bureković)

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine prethodnih dana doživela je poraz na domaćem terenu od Norveške rezultatom 0:1, a potom, takođe kod kuće, remizirala 0:0 sa Švajcarskom. Levi bek Vojvodine Dženan Bureković nije ulazio u igru na ovim utakmicama.

Mlada reprezentacija Crne Gore (Marko Kordić)

Mlada reprezentacija Crne Gore zabeležila je poraz i remi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Na stadionu „Pod goricom“ u Podgorici, Crnogorci su poraženi od Češke rezultatom 0:3, da bi potom u gostima remizirali 0:0 sa Letonijom. Golman Vojvodine Marko Kordić branio je tokom svih 90 minuta na obe utakmice.

Omladinska reprezentacija Srbije (Marko Ilić)

Omladinska reprezentacija Srbije osvojila je memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele“. Ekipa koju sa klupe predvodi koordinator omladinske škole „Ilija Pantelić“ Milan Kosanović najpre je u grupi pobedila selekciju SAD rezultatom 2:1, da bi potom istim rezultatom savladala i Francusku i tako izborila plasman u finale. U finalu, Srbija je pobedila ekipu Izraela rezultatom 3:1 i tako osvojila trofej. Golman Vojvodine Marko Ilić branio je tokom svih 90 minuta na sva tri meča i ujedno dobio priznanje za najboljeg golmana turnira. Treba naglasiti da je na ovom turniru učestvovao i omladinac Vojvodine Aleksandar Mesarović, koji je zaigrao u drugom poluvremenu na utakmicama protiv Francuske i Izraela.