Pod državnom zastavom

 

Golman Vojvodine Marko Kordić pružio je odličnu partiju u dresu mlade reprezentacije Crne Gore na utakmici protiv Belgije.

Proteklih dana, širom Evrope igrani su mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija, pri čemu je obaveze u svom državnom timu imao i golman Vojvodine Marko Kordić.

Mlada reprezentacija Crne Gore (Marko Kordić)

Mlada reprezentacija Crne Gore pobedila je selekciju Belgije rezultatom 3:0 (3:0), u poslednjem kolu grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Golove za domaćina postigli su Jovović u 17. i Boljević u 29. i 37. minutu, a golman Vojvodine Marko Kordić branio je tokom svih 90 minuta za tim Mojaša Radonjića. On je pružio odličnu partiju, a posebno se istakao odbranom u 65. minutu, kada je zaustavio udarac Giloma. Mlada reprezentacija Crne Gore juče je odigrala i prijateljski meč protiv Poljske u Gdanjsku, u kojem je poražena rezultatom 6:0 (2:0), ali Kordić nije branio na ovoj utakmici. Golove za Poljsku postigli su Formela u 31. i 72, Kovnacki u 33, Stepinski u 60. i 77. i Buksa u 90. minutu. Ekipa Crne Gore je kvalifikacije završila na trećem mestu u grupi, te tako nije izborila plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.