Pod državnom zastavom

 

Fudbaleri Vojvodine imali su uspešne nastupe za svoje reprezentativne selekcije tokom prethodnih nekoliko dana.

Prethodnih dana, pažnja srpske sportske javnosti bila je okrenuta nastupima reprezentativnih selekcija Srbije, koje su mahom ostvarile dobre rezultate.

Mlada reprezentacija Srbije (Dejan Meleg)

Mlada reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti održano u Poljskoj. U baražu protiv Norveške, „orlići“ su u Beogradu ostvarili pobedu rezultatom 2:0 (Đurđević ‘6, Haralsed ’62 (ag)), da bi u revanšu u Dramenu bili poraženi sa 1:0 (Elnusi ’70), te su ukupnim rezultatom 2:1 bili bolji od svog protivnika i izborili plasman na EURO. Kapiten Vojvodine Dejan Meleg nastupio je na prvom meču protiv Norveške, kada je u 81. minutu zamenio Ninkovića, dok za utakmicu u Dramenu nije bio među 18 igrača za koje se opredelio selektor Tomislav Sivić.

U-20 reprezentacija Srbije (Lazar Zličić, Marko Đurišić)

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović uspešno je debitovao na klupi U-20 reprezentacije Srbije. Na prijateljskom meču protiv Crne Gore u Podgorici, njegova ekipa je slavila rezultatom 1:2 (0:0), a golove su postigli Stevanović u 53. i Apostolović u 65. za Srbiju, odnosno Perović u 90. (p) za domaćina. Fudbaleri Vojvodine Lazar Zličić i Marko Đurišić (trenutno na dvojnoj registraciji u Proleteru) šansu su dobili u drugih 45 minuta ove utakmice. Treba naglasiti da je Nenadu Lalatoviću i na ovom meču pomagao gotovo kompletan stručni štab Vojvodine, pošto se u stručnom štabu U-20 reprezentacije nalaze i pomoćni treneri Dragan Šarac i Vidak Bratić, trener golmana Boris Nađ, lekar Borko Vukosav, fizioterapeut Goran Marijan i ekonom Nemanja Jotanović.

Omladinska (U-19) reprezentacija Srbije (Marko Ilić)

Omladinska (U-19) reprezentacija Srbije izborila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na kvalifikacionom turniru za plasman u elitnu rundu kvalifikacija, ekipa selektora Milana Kosanovića ostvarila je pobede nad Moldavijom 2:0 (Dinga ’84, Nišić ’94) i Maltom 1:0 (Zlatanović ’22), da bi u poslednjem meču bila poražena od Švedske rezultatom 2:3 (Birmančević ’28, Vlahović ’55 – Degerlund ’42, Karlson ’82, Lindberg ’91). Golman Vojvodine Marko Ilić bio je u startnoj postavi Srbije na sva tri meča i svaki put je branio tokom svih 90 minuta.