Pod državnom zastavom

 

Četvorica fudbalera Vojvodine pozvani su u nacionalne selekcije za utakmice koje će biti odigrane u narednim danima.

Narednog vikenda, u Super ligi Srbije nastupiće pauza usled obaveza reprezentacije. Fudbaleri Vojvodine pripremaće se za nastavak takmičenja i utakmicu protiv Novog Pazara, ali će neko od njih imati opravdano odsustvo usled poziva koji su dobili za državne selekcije.

Mlada reprezentacija Srbije (Dejan Meleg)

Kapiten Vojvodine Dejan Meleg dobio je poziv selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića za baraž mečeve protiv Norveške za plasman na Evropsko prvenstvo. „Orlići“ će najpre u petak, od 18 časova, na stadionu Partizana u Beogradu dočekati Norvežane, a potom će 15. novembra, sa početkom u 19 sati, odigrati i revanš na stadionu „Marienlist“ u Dramenu. Selekcija koja bude bila bolja u ovom dvomeču izboriće plasman na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Poljskoj.

U-20 reprezentacija Srbije (Lazar Zličić, Marko Đurišić)

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović debotivaće na klupi U-20 reprezentacije Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore, koja će u nedelju od 13 časova biti odigrana u Podgorici. Od igrača Vojvodine, Lalatović je za ovu utakmicu pozvao Lazara Zličića, ali i Marka Đurišića, koji se trenutno nalazi na dvojnoj registraciji u Proleteru. Treba naglasiti da, osim selektora Nenada Lalatovića, praktično čitav stručni štab U-20 reprezentacije Srbije čine članovi stručnog štaba Vojvodine, odnosno pomoćni treneri Dragan Šarac i Vidak Bratić, trener golmana Boris Nađ, lekar Borko Vukosav, fizioterapeut Goran Marijan i ekonom Nemanja Jotanović.

Omladinska (U-19) reprezentacija Srbije (Marko Ilić)

Selektor omladinske reprezentacije Srbije, ujedno i koordinator omladinske škole „Ilija Pantelić“ Milan Kosanović, pozvao je golmana Vojvodine Marka Ilića za kvalifikacioni turnir za plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacioni turnir za plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo održaće se od devetog do 14. novembra u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Naša reprezentacija će najpre devetog novembra od 14 časova igrati protiv Moldavije, potom 11. novembra u 17:15 sati protiv Malte, a zatim 14. novembra od 14 časova protiv Švedske. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo obezbediće dve prvoplasirane ekipe sa ovog turnira.