Pod državnom zastavom

 

Fudbaleri Vojvodine Radovan Pankov i Marko Kordić nisu nastupili za svoje nacionalne timove tokom ove i prethodne nedelje.

Zbog obaveza reprezentacija, u svim fudbalskim ligama u Evropi proteklog vikenda nisu se igrali mečevi redovnog prvenstvenog kola. Od igrača Vojvodine, pozive da nastupe za svoje nacionalne timove dobili su štoper Radovan Pankov (20) i golman Marko Kordić (21), ali nijedan od njih dvojice nije dobio priliku da zaigra.

Mlada reprezentacija Srbije (Radovan Pankov)

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u Andori nad domaćom selekcijom rezultatom 0:4 (0:2), u šestom kolu grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Golove za naš tim postigli su Babić u 29, Đurđević u 40, Ožegović u 59 (p) i Maraš u 87. minutu. „Orlići“ se trenutno nalaze na drugom mestu u grupi. Osim meča protiv Andore, izabranici Tomislava Sivića odigrali su i prijateljski susret sa Holandijom u Mursiji, gde su doživeli poraz rezultatom 1:0 (1:0). Jedini gol za „lale“ postigao je Vermelj u 38. minutu. Štoper Vojvodine Radovan Pankov nije dobio priliku da zaigra ni na jednoj od ove dve utakmice.

Mlada reprezentacija Crne Gore (Marko Kordić)

Mlada reprezentacija Crne Gore ostvarila je sjajne rezultate u prethodnih nekoliko dana, pošto je uspela da zabeleži dve pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Crnogorci su najpre kao gosti savladali Maltu rezultatom 0:1 (0:1) golom Kartača u 18. minutu, da bi potom uspeli da ostvare i veliku pobedu nad Belgijom, takođe na gostujućem terenu, rezultatom 1:2 (1:2). Ekipa Mojaša Radonjića je povela golovima Lagatora u šestom i Savićevića u 41, dok su Belgijanci uspeli samo da smanje vođstvo na 1:2 u 45. minutu preko Bongonde. Crna Gora se trenutno nalazi na drugom mestu u svojoj grupi. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, golman Vojvodine Marko Kordić nije dobio priliku da brani na ovim mečevima.