Pod državnom zastavom

 

Petorica prvotimaca Vojvodine dobili su pozive da se u narednim danima priključe svojim reprezentativnim selekcijama.

Narednog vikenda, zbog utakmica u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u gotovo svim evropskim ligama neće se igrati mečevi redovnog prvenstvenog kola, pa će isti slučaj biti i u Super ligi Srbije. Za to vreme, prvotimci Vojvodine treniraće u svom FC „Vujadin Boškov“, ali petorica njih imaće tu čast i obavezu da u narednim danima nastupe za reprezentaciju svoje zemlje.

Mlada reprezentacija Srbije (Dejan Meleg, Nikola Antić)

U mladu reprezentaciju Srbije, i ovoga puta pozvani su kapiten Vojvodine Dejan Meleg i levi bek Nikola Antić. „Orliće“ najpre drugog septembra očekuje meč protiv Italije u Vićenci (početak u 18:30), dok će četiri dana kasnije, na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, dočekati selekciju Irske (18). Oba meča igraće se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (Dženan Bureković)

Levi bek Vojvodine Dženan Bureković dobio je poziv selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darka Nestorovića za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Norveške i Švajcarske. Bosna i Hercegovina će najpre drugog septembra dočekati Norvežane (16), a četiri dana kasnije i Švajcarce (16), pri čemu će se oba meča igrati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu.

Mlada reprezentacija Crne Gore (Marko Kordić)

Golman Vojvodine Marko Kordić ponovo je pozvan u mladu reprezentaciju Crne Gore. Izabranike selektora Mojaša Radonjića očekuju dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa će tako prvog septembra dočekati ekipu Češke (20:30), a pet dana kasnije gostovati selekciji Letonije (16).

Omladinska reprezentacija Srbije (Marko Ilić)

Omladinsku reprezentaciju Srbije, odnosno igrače do 19 godina starosti, od 31. avgusta do šestog septembra očekuje memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele“, koji će biti održan na stadionima u Subotici, Senti, Bačkoj Topoli, Kanjiži i Vrbasu. Između ostalih, poziv selektora Milana Kosanovića i ujedno koordinatora omladinske škole FK Vojvodina „Ilija Pantelić“, dobio je golman prvog tima Vojvodine Marko Ilić, ali i član omladinskog tima Voše Aleksandar Mesarović.

Ove godine, na turniru će učestvovati šest ekipa, koje će biti raspoređene u dve grupe, pa će tako grupu A činiti Srbija, SAD i Francuska, dok će u grupi B igrati Izrael, Mađarska i Ukrajina.

Raspored utakmica reprezentacije Srbije je sledeći:

Srbija – SAD (Subotica, prvi septembar, 17 časova)

Srbija – Francuska (Vrbas, treći septembar, 17 časova)

Mečevi za konačan plasman igraće se petog septembra u Subotici. Prošlogodišnji pobednik bila je ekipa Ukrajine.