Pod državnom zastavom

 

Tokom narednog vikenda, zbog obaveza reprezentacija u ligama širom Evrope neće se igrati redovno prvenstveno kolo, a pozive da nastupe za reprezentativne selekcije u svom uzrastu dobili su i igrači Vojvodine.

Mlada reprezentacija Srbije (Ognjen Ožegović, Bojan Nastić)

Pozive u mladu reprezentaciju Srbije ponovo su zaslužili levi bek Bojan Nastić i „udarna igla“ crveno-belih u napadu Ognjen Ožegović. „Orliće“ najpre u sredu na stadionu „Karađorđe“ očekuje duel protiv Andore, a 13. oktobra ekipa Tomislava Sivića gostovaće Litvaniji u Kaunasu. Oba meča igraće se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica između Srbije i Andore počeće u 18 časova, što će biti lepa prilika za ljubitelje fudbala u Novom Sadu i okolini da podrže naše momke i, verujemo, uživaju u novoj pobedi našeg tima.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (Slaviša Radović)

Levi bek Vojvodine Slaviša Radović dobio je poziv za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju u četvrtak očekuje gostovanje u Švajcarskoj u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Radović je ove sezone zabeležio četiri nastupa za Vojvodinu, tri u Super ligi Srbije i jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Mlada reprezentacija Crne Gore (Marko Kordić)

Golman Vojvodine Marko Kordić ponovo je dobio poziv u mladu reprezentaciju Crne Gore, koju 13. oktobra očekuje gostovanje u Češkoj u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kordić je ove sezone zabeležio sedam nastupa za Vojvodinu.

Omladinska (U-19) reprezentacija Srbije (Lazar Zličić)

Fudbaler Vojvodine trenutno na pozajmici u Proleteru Lazar Zličić dobio je poziv selektora omladinske reprezentacije Srbije Branislava Nikolića za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji će se od osmog do 13. oktobra održati u Estoniji. Pored Srbije, na kvalifikacionom turniru će učestvovati još Češka i Jermenija, a prve dve ekipe obezbediće plasman na naredni kvalifikacioni turnir.

Mlađa omladinska (U-18) reprezentacija Srbije (Dominik Dinga, Milan Ilić, Aleksandar Mesarović)

Biser fudbalskog kluba Vojvodina Dominik Dinga dobio je poziv selektora mlađe omladinske reprezentacije Srbije Ivana Tomića za prijateljsku utakmicu protiv Holandije, koja će osmog oktobra biti odigrana u trening centru FSS u Staroj Pazovi. Pored Dinge, poziv selektora Tomića dobio je i Aleksandar Mesarović, kao i golman Milan Ilić, koji još uvek igraju u mlađim kategorijama Vojvodine.