Pod državnom zastavom

 

Tokom naredne dve nedelje, širom Evrope igraće se takmičarske i prijateljske utakmice za mlađe reprezentativne selekcije, a pozive u državni tim Srbije dobilo je i nekoliko fudbalera Vojvodine.

Narednog vikenda, u Super ligi Srbije neće se igrati redovno prvenstveno kolo, s obzirom na to da će reprezentacije imati svoje obaveze. I ovoga puta, nekoliko Vošinih igrača dobilo je pozive u različite uzrasne selekcije naše zemlje.

Mlada reprezentacija Srbije (Ognjen Ožegović, Bojan Nastić)

Naredne nedelje, mlada reprezentacija Srbije nastaviće takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a na red su došle utakmice protiv Italije (13. novembar, Novi Sad) i Slovenije (17. novembar, Kopar). Selektor „orlića“ Tomislav Sivić odlučio je da ponovo ukaže poverenje Vošinom dvojcu Ognjenu Ožegoviću i Bojanu Nastiću, koji su bili pozivani i za prethodno reprezentativno okupljanje.

Omladinska (U-19) reprezentacija Srbije (Lazar Zličić, Marko Đurišić)

Omladinska reprezentacija Srbije učestvovaće na turniru „Četiri nacije“ u Nemačkoj, koji će se održati od 12. do 18. novembra u Bersbahu. Pored Srbije, učestvovaće još ekipe domaćina Francuske (utakmica na programu 13. novembra u 11 sati), domaćina Nemačke (15. novembra, 18 časova) i Švedske (17. novembar, 18 sati). Selektor Branislav Nikolić odlučio je da u sastav pozove Lazara Zličića, koji je juče debitovao za prvi tim Vojvodine i postigao fantastičan gol protiv Radnika, kao i Marka Đurišića, koji još uvek nastupa u mlađim selekcijama „stare dame“.

Mlađa omladinska (U-18) reprezentacija Srbije (Marko Ilić, Dominik Dinga, Aleksandar Lovre, Aleksandar Mesarović)

Tokom predstojeće reprezentativne pauze, mlađa omladinska reprezentacija Srbije odigraće dve prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije Poljske. Mečevi su na programu 10. i 12. novembra u poljskom gradu Opale. Selektor omladinaca Branislav Nikolić u reprezentaciju je pozvao golmana Milana Ilića, koji je nedavno priključen prvom timu Voše, kao i Dominika Dingu, koji je ove sezone već odigrao nekoliko utakmica za prvi tim crveno-belih. Pored njih, pozive su dobili i Vošini omladinci Aleksandar Lovre i Aleksandar Mesarović.