Pod državnom zastavom

 

Tokom proteklih nekoliko dana, širom Evrope igrale su se takmičarske i prijateljske utakmice mlađih reprezentativnih selekcija, a za reprezentaciju naše zemlje nastupilo je i nekoliko fudbalera Vojvodine.

Kao i za svako reprezentativno okupljanje, i ovoga puta poziv je dobilo nekoliko fudbalera iz prvog tima, ali i mlađih kategorija FK Vojvodina. Mlađe selekcije Srbije ostvarile su polovičan učinak, uz promenljive učinke Vošinih igrača.

Mlada reprezentacija Srbije (Ognjen Ožegović, Bojan Nastić)

Posle tri uzastopne pobede, mlada fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je remi i poraz u grupi 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. „Orlići“ su najpre na „Karađorđu“ igrali nerešeno 1:1 (0:0) protiv selekcije Italije, kada je fenomenalan gol za naš tim postigao bivši igrač Vojvodine Sergej Milinković-Savić. Sadašnji napadač Vojvodine Ognjen Ožegović našao se u startnoj postavi i igrao je do 73. minuta, kada je svoje mesto na terenu ustupio Luki Joviću. Ožegović je ponovo bio veoma borben, a aplauze publike izazvao je u prvom poluvremenu kada je atraktivno pokušao „makazicama“ da savlada golmana Italije, što mu je ove sezone već jednom pošlo za rukom u dresu Vojvodine protiv Javora. „Orlići“ su u narednom meču poraženi od ekipe Slovenije u Kopru sa 2:0 (0:0), a Ožegović ovoga puta nije bio u startnih 11, ali je zato dobio priliku od 75. minuta, kada je zamenio Zdjelara. Nažalost, to nije bilo dovoljno „orlićima“ da izbegnu poraz. Levi bek Vojvodine Bojan Nastić nije ulazio u igru na ove dve utakmice.

Omladinska (U-19) reprezentacija Srbije (Lazar Zličić, Marko Đurišić)

Omladinska reprezentacija Srbije učestvovala je na prijateljskom turniru u Nemačkoj, gde je, u susretima sa domaćinom, Francuskom i Švedskom ostvarila učinak od dva remija i jednog poraza. Ekipa selektora Branislava Nikolića najpre je igrala 1:1 sa Francuskom (Ougen ’65 (ag) – Karišić ’80 (ag)), potom je poražena od Nemačke 1:0 (Badu ’52) i na kraju je remizirala sa Švedskom 1:1 (Terzić ’53 (ag) – Lundkvist ’36), čime je zauzela treće mesto na turniru. Prva je bila Nemačka, druga Francuska, a poslednja Švedska, iako su Francuska, Srbija i Švedska završile turnir sa istim brojem bodova, pa je o konačnom plasmanu odlučivala gol razlika. Za ovu reprezentativnu akciju bili su pozvani Lazar Zličić i Marko Đurišić. Na prvom meču protiv Francuske, Zličić se našao u startnoj postavi i igrao je do 63. minuta, kada ga je zamenio Jović.

Mlađa omladinska (U-18) reprezentacija Srbije (Marko Ilić, Dominik Dinga, Aleksandar Lovre, Aleksandar Mesarović)

Mlađa omladinska reprezentacija Srbije iskoristila je ovu reprezentativnu pauzu da odigra dve prijateljske utakmice protiv selekcije Poljske u gostima, gde je zabeležila polovičan učinak. Ekipa selektora Branislava Nikolića najpre je ostvarila trijumf rezultatom 0:2, ali je potom doživela ubedljiv poraz od čak 5:0. Za ovu akciju, iz ekipe Vojvodine bili su pozvani Marko Ilić, Dominik Dinga, Aleksandar Lovre i Aleksandar Mesarović.