Vojislav Gajić i Todor Veselinović

 

Najbolji strelac i najbolji igrač u istoriji FK Vojvodina Todor Veselinović Toza danas je posetio FC „Vujadin Boškov“ i klupske prostorije na stadionu „Karađorđe“ i tom prilikom poželeo sreću igračima „stare dame“ u derbiju protiv Crvene zvezde.

Radni dan u FK Vojvodina danas je obogaćen jednom lepom i iznenadnom posetom. Todor Veselinović Toza, ovih dana, posle nekoliko godina, došao je u posetu svom rodnom Novom Sadu. Dolazak iz Atine usled porodičnih razloga, najbolji strelac i, po mišljenju mnogih, najbolji igrač u čitavoj klupskoj istoriji, iskoristio je i za posetu svom klubu i svojoj večnoj ljubavi Vojvodini.

Njega je vrlo srdačno pozdravio i predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, koji mu je tom prilikom uručio monografiju „Prvih sto“ i izrazio svoje zadovoljstvo zbog posete legende kluba, poželevši da u budućnosti što češće bude prisutan na stadionu Vojvodine i istakavši da će mu vrata kluba uvek širom biti otvorena.

Legendarni Toza Veselinović za Vojvodinu je igrao od 1951. do 1952. i potom ponovo od 1953. do 1961. godine i za to vreme je zabeležio 192 nastupa i postigao 130 golova, pri čemu je čak četiri puta bio najbolji strelac one jake jugoslovenske lige, nakon čega je karijeru nastavio u Sampdoriji. Po završetku aktivnog igranja, posvetio se trenerskom poslu, a osim što je bio trener Vojvodine, sa kojom je 1975. godine stekao zvanje vicešampiona, trenirao je još i Olimpijakos, Fenerabahče, AEK, Independijente, bio selektor Jugoslavije…

Razumljivo, stadion „Karađorđe“ danas izgleda mnogo drugačije u odnosu na vreme kada je on igrao.

– Puno mi je srce zbog toga što sam ponovo na stadionu moje Vojvodine i što su me ovako lepo i srdačno ugostili. Lepo je videti koliko se stadion izgradio i promenio tokom godina, iako i dalje budi sećanja i uspomene na predivno vreme koje sam proveo ovde. Poslednjih godina, živim tako da više nisam redovno u toku sa onim što se dešava u fudbalu i Srbiji, ali bio sam presrećan i oduševljen kad sam čuo da smo prvi na tabeli. U nedelju putujem, tako da nažalost neću moći da podržim Vojvodinu u Beogradu, ali srcem ću biti uz nju i momcima koji sad igraju želim da pobede i obraduju sve nas koji je volimo – rekao je Toza.

Iako je već u poznim starosnim godinama, vedar duh, šarm i uvek nasmejano lice ostali su njegov zaštitni znak. Tozin dolazak u Novi Sad i klub posle toliko godina bio je vrlo prijatno i lepo iznenađenje za sve u FK Vojvodina, pa nam ostaje nada će u što skorije vreme biti u mogućnosti ponovo da poseti klub koji je svoju veličinu dostigao upravo zahvaljujući ljudima kao što je on.

Tozo, legendo, hvala ti!