obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Nekada su susreti Vojvodine i Radničkog bili derbiji. Sada se to vreme bar na kratko vratilo i ništa ne bi bilo lepše i bolje za srpski fudbal da tako i ostane.
Utakmica 6. kola JSL između „Reala“ sa Nišave i „Stare dame“ iz Novog Sada daće odgovor na pitanje koliko su sutrašnji rivali spremni i sposobni da se ozbiljno uključe u borbu za sam vrh tabele.
Koliko bi to bilo dugoročno bilo dobro za domaći fudbal jasno je svakom istinskom zaljubljeniku u „najvažniju sporednu stvar na svetu“.
Evo šta o predstojećem duelu na Čairu kaže trener Vojvodine marko Nikolić:

-Nisu nam se još ni slegli utisci iz derbija sa Partizanom, a pred nama je već naredni. Razlozi za tako nešto su vrlo prosti, razlika između dva kluba je jedan bod i onaj koji bude izašao kao pobednik, ako zako bude bilo, posle ove utakmice će se nači na drugom mestu.
Radnički iz Niša je daleko najiskusnija ekipa u našoj ligi, sa najećim prosekom godina igrača. Sastavljena je isključivo od igrača koji imaju 27,28  pa i 30 i više godina. Imaju iskusnog trenera i veliku podršku publike na svom terenu. Uz sve navedeno sigurno zbog vremenskih uslova imati težak teren u Nišu pa nas očekuje slična utakmica kao protiv Partizana. Rekao sam da će pobeda protiv „crno-belih“ dobiti na težini isključivo ako se potvrdimo na Čairu. Naravno, znamo da taj zadatak neće biti ni malo lak ali se shodno našem internom dogovoru u svlačionici nadamo da ćemo postići cilj koji smo sami sebi zacrtali. On se odnosi na mini ciklus od 4 utakmice koji je počeo u Kraljevu i uspešno nastavljen na „Karađorđu“ pre dva dana. Za sada nam je ostvarenje tog plana 100 % i daćemo od sebe da tako i ostane posle utakmica u Nišu.

Radnički je kao što sam već napomenuo jako iskusna ekipa koja igra čvrsto i organizovano sa dobrim kontanapadom, onako kako igraju svi timovi koje predvodi Dragoljub Bekvalac. Spremni su da u svakom momentu, da se tako izrazim, „podvale“ neki trik kod izvođenja prekida. Vrlo ih dobro poznajemo, a svesni smo da i mi imamo kvalitete koje možemo nametnuti kako bi ostvarili svoj cilj.
Personalna situacija u timu je povoljna, Igor Đurić se vraća u konkurenciju posle pauze zbog 4 žuta kartona, nemamo povređenih igrača ako izuzmemo Simona Vukčevića koji je 50 minuta utakmice protiv Partizana igrao sa slomljenim nosom. Međutim, on ima motiv i želju da igra pa ćemo danas nakon konsultacije sa doktorom Vukosavom odlučiti da li će i on biti u konkurenciji za sastav.

LEKOVIĆ : MOTIVA IMAMO NA PRETEK

Pouzdani levi bek Vojvodine Nikola Leković kaže da je svestan snage i kvaliteta protivnika ali da njemu i njegovim klupskim drugovima ne nedostaje motiva.
-Nakon pobede u Kraljevu i plasmana u narednu rundu takmičenja u Kupu ekipa je stekla dodatno samopuzdanje pobedom u derbiju sa Partizanom.
Sve to, uz pravilan pristup igri i obavezama na terenu trebalo bi da rezultira pozitivnim rezultataom u Nišu.-zaključio je Leković.

http://youtu.be/7gIEYtZekbk