Vujadin Boskov 02, mala

 

Danas u prepodnevnim satima, ujedinjena delegacija FK Vojvodina i UC Sampdorija, predvođena predsednikom Novosađana Zoranom Šćepanovićem i sportskim direktorom Đenovljana Karlom Ostijem, posetila je, na groblju u Begeču, večnu kuću velikana koji povezuje ova dva kluba  Vujadina Boškova. S vodećim ljudima srpskog i italijanskog kluba, u društvu je bio i unuk Vujadina Boškova – Borislav.

– Pre večerašnje utakmice između Vojvodine i Sampdorije, ujedinjeni smo došli da posetimo grob čoveka koje je ustanovio prijateljstvo između naša dva kluba – rekao je predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović. – Iako smo rivali na sportskom terenu, nadam se da će međusobno prijateljstvo nastaviti da traje i razvija se i posle večerašnje utakmice.

U ime Sampdorije odgovorio je Karlo Osti:

– Zahvalni smo domaćinima koji su nam omogućili da posetimo grob čoveka čije ime povezuje naša dva kluba. Vujadin Boškov je mnogo uradio za Sampdoriju, s kojom je kao trener osvojio titulu šampiona Italije. Zaista se i ja nadam da će u budućnosti prijateljstvo nastaviti da traje i da se produbljuje.

Predsednik Šćepanović i sportski direktor Osti su položili cveće na grob Vujadina Boškova, a predstavnici Samprodije su tom prilikom na mermernu ploču spustili dres kluba iz Đenove, s odštampanim prezimenom velikog Vujketa.

Zanimljivo je da je, pre dolaska zajedničke delegacije, grob posetio i jedan stariji navijač italijanskog kluba, koji je na njega spustio šal Sampdorije, a potom klekao i tako izrazio ogromno poštovanje prema like i delu Vujadina Boškova.

 

Vujadin Boskov 11, mala

 

 

 

Vujadin Boskov 06, mala

DELEGACIJA SAMPE U FC “VUJADIN BOŠKOV”

Delegacija Sampdorije iskoristila je priliku da obiđe i Fudbalski centar “Vujadin Boškov” u Veterniku. Domaćini Italijanima bili su prvi čovek FK Vojvodina Zoran Šćepanović, generalni direktor kluba Aleksandar Dunđerski i sportski direktor Ljubiša Dunđerski.

Ljudi iz Đenove, utisak je, bili su impresionirani Centrom i tom prilikom postavili su dosta pitanja vezanih za njega. S ne malim ponosom, Zoran Šćepanović im je odgovorio na sve ono što ih je zanimalo, a onda su, svi zajedno, obišli lepo i funkcionalno sportsko zdanje.

Vujadin Boskov 01, mala