obrazac-za-slike---vesti

 

 

Delegacija FK „Vojvodina“  će u ponedeljak  22. aprila 2013. godine u 12:00 časova upriličiti posetu jednom od najvećih fudbalera, a sigurno najvećem treneru kojeg je iznedrio naš klub, legendarnom Vujadinu Boškovu-Vujketu.
Pisati o Boškovu skoro da i nema smisla jer je on čovek za čije se ime vežu najveći uspesi „crveno-belih“ u istoriji kluba. Vujke je uvek bio onaj koji je gledao bar 20 godina unapred pa je tako krajem 70-tih godina njegova vizionarska ideja o izgradnji fudbalskog i trenažnog centra na obodu Novog Sada sprovedena u delo. Danas imamo to što niko nema, zahvaljujući njemu.

Kako cure dani do proslave stogodišnjice kluba, Upravni odbor na čelu sa gospodinom Ratkom Butorovićem odlučio je da prilikom posete zamoli legendarnog Vujadina Boškova da svečano otvori Fudbalsku akademiju FK „Vojvodina“. Očekuje se da svečanost otvaranja bude upriličena 28. aprila 2013.

Zvaničnici našeg kluba će u najskorije vreme organizovati i promociju  knjige o Vujadinu Boškovu čiji je autor eminentni novosadski i srpski sportski novinar Miroslav Gavrilović. Taj događaj će takođe biti upriličen u fudbalskom centru koji sa ponosom nosi ime njegovog osnivača.

 

 

 

 

UO FK „Vojvodina“