Diamantis Huhumis

 

Dosadašnji levi bek Slovana iz Bratislave Diamantis Huhumis (23) danas je postao novi fudbaler Vojvodine.

Fudbalski klub Vojvodina danas je angažovao svoje osmo pojačanje u ovom prelaznom roku. Ugovor sa Vošom u trajanju do juna 2020. godine potpisao je Diamantis Huhumis, dosadašnji levi bek Slovana iz Bratislave.

Huhumis je rođen 17. jula 1994. godine u grčkom gradu Aliveriju i prošao je omladinsku školu Panatinaikosa, za čiji prvi tim je odigrao 59 utakmica i postigao jedan gol, pre nego što je prošlog leta prešao u Slovan iz Bratislave, za koji je prošle sezone odigrao 20 utakmica i zabeležio četiri asistencije. Sa svojim dojučerašnjim timom, uspeo je da osvoji Kup Slovačke, a to mu je bio drugi trofej u karijeri, pošto je prethodno sa Panatinaikosom osvojio Kup Grčke.

Prema rečima fudbalera koji je nastupao za U-18, U-19 i U-21 reprezentaciju Grčke, veoma je zadovoljan što će karijeru nastaviti u Vojvodini i imati priliku da bude član kluba iz Srpske Atine.

– Srećan sam što sam došao u Vojvodinu, klub koji ima veliku tradiciju ne samo u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, već i u Evropi. Zahvaljujem se treneru, predsedniku kluba i čitavoj upravi na tome što su mi ukazali poverenje i veoma sam ponosan što ću nositi dres ovog kluba. Poznato je da između srpskog i grčkog naroda vlada bratski i prijateljski odnos, te stoga mnogo volim Srbiju i to će mi biti još jedan dodatan motiv da dam sve od sebe u Vojvodini. Sa novim saigračima sam već odradio dva treninga i vrlo dobro su me prihvatili. Juče sam gledao prijateljsku utakmicu protiv Urala i mogu reći da mi se sviđa stil igre koji forsira trener Veselinović – izjavio je Huhumis.

Zvanično predstavljanje Diamantisa Huhumisa, kao i drugih fudbalera Vojvodine pristiglih u ovom prelaznom roku, uslediće sledeće nedelje u utorak u 12 časova u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.