Фудбалски клуб Војводина данас је ангажовао још једно појачање у овом прелазном року. После Вука Митошевића и неколико омладинаца из сопствене омладинске школе, члан првог тима Војводине од данас је званично и Секу Коне, либеријски интернационалац који се у претходном периоду налазио на проби међу црвено-белима.

Секу Коне је рођен 10. новембра 1995. године у Воњами (Либерија), а поред либеријског поседује и холандско држављанство. Сениорску каријеру је почео управо у Холандији и то у екипи Фортуна Ситард, а потом је наступао и за холандског друголигаша Ос. Касније је играо за амерички тим Бетлејем стил, а накнадно и за јужнокорејски Ансан гринерс, за који је током прошле године одиграо 27 утакмица и постигао два гола. Такође, забележио је и четири наступа за репрезентацију Либерије, а са Вошом је потписао уговор у трајању до јануара 2021. године.

Заједно са својим новим саиграчима, Коне ће сутра отпутовати у Белек, где ће Војводина спровести централни део припрема за предстојећу полусезону.