sasa curko

 

 

Današnji treninzi igrača Vojvodine na Zlatiboru doneli su i prve probleme s povredama. Najpre je, tokom prepodnevnog dela rada, bol u leđima osetio kapiten i jedan od najboljih igrača crveno-belih Nino Pekarić, pa je, u dogovoru s dr Borkom Vukosavom, pauzirao tokom popodneva, odnosno nije sa saigračima trenirao.

A onda je, tokom jučerašnjeg drugog treninga, kao pokošen pao mladi Saša Ćurko, pa su fizioterpauti i dr Vukosav uleteli na teren. Mladog napadača zabolelo je koleno, a prve pretpostavke nisu ohrabrujuće. Ipak, o kakvoj je povredi reč, znaće se tek posle snimka magnetnom rezonancom.

– Reč je o ozbiljnoj povredi kolena i ne bih se, bez uvida u snimak magnetnom rezonancom, upuštao u ocenu toga o kakvoj se ozledi radi – rezervisan je bio dr Vukosav. – Ćurko će se najverovatnije sutra ili prekosutra vratiti u Novi Sad kako bi se nastavila dijagnostika i kako bismo znali koje korake treba dalje da preduzmemo.

Inače, tokom prepodneva kiša je dosta smetala Novosađanima, ali su oni, ipak, odradili sve što je bilo predviđeno za trening. Tokom drugog treninga vreme je bilo gotovo idealno.

– Novi sistem takmičenja nameće obavezu da ubrzano radimo i to u dosta kratkom vremenskom roku – istakao je Nino Pekarić. – Pripreme će biti neuobičajeno kratke i to je možda činjenica koja se igračima sviđa, jer veoma brzo počeće i takmičarske utakmice. To i jeste najlepši deo fudbala i nešto što daje posebnu draž poslu kojim se bavimo. Dosta smo promenili tim u odnosu na prošlu sezonu i čini mi se da ćemo imati ekipu koja će moći da odgovori ambicijama kluba. To su pokušaj da u Evropi prođemo što dalje, a da u domaćem prvenstvu i Kupu ostvarimo što bolje rezultate. Naravno, Vojvodina uvek želi i da afirmiše nove, mlade snage, fudbalere ponikle u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“.

Već 22. juna uslediće žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Postoji li neki rival kojeg biste voleli da izvučete, odnosno ekipa koju nikako ne bi želeli za rivala?

– Ne bih se izjašnjavao o imenima klubova, pa ću reći jedino to da bi bilo dobro da izvučemo nekog lakšeg rivala na startu, kojeg bi mogli lakše da prebrodimo – kratko je odgovorio Nino Pekarić.