OŠ Dr Milan Petrović

 

Fudbalski klub Vojvodina uputio je zvaničan poziv za saradnju školi za osnovno i srednje obrazovanje za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju „Dr Milan Petrović“ iz Novog Sada.

Ono što je novi član Upravnog odbora FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić najavio na nedavnoj izbornoj sednici Skupštine kluba, polako počinje da se pretvara u delo. Naime, juče je postignut dogovor sa vlasnikom kompanije „Vuković 1967“ DOO Dragoslavom Vukovićem i klupski račun je odblokiran, a danas je na adresu škole za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju „Dr Milan Petrović“ stigao zvaničan dopis iz FK Vojvodina, u kojem je ova važna institucija pozvana na uspostavljanje dugoročne saradnje između dva kluba.

U pismu koje su potpisali upravo Zbiljilić i predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, Vojvodina je izrazila spremnost i želju da štićenicima škole „Dr Milan Petrović“ omogući brže i lakše integrisanje u društvenu zajednicu.

– Đake osnovne i srednje škole „Dr Milan Petrović“ smatramo važnim delom društva i želimo da se deca tako i osećaju. Želimo da budu prisutni na stadionu „Karađorđe“ kada igra naša ekipa, a učinićemo sve da se na stadionu osećaju bezbedno i prijatno. Takođe, želimo da Vas obavestimo da je FK Vojvodina Novi Sad spremna da svoje sportske i infrastrukturne kapacitete u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku i terene koje budemo dogovorili ustupi đacima škole, da se deca okupe na terenu, igraju se, raduju i osete emociju i toplinu, jer FK Vojvodina Novi Sad želi da se emocijom i ljubavlju izbore sa izazovima koji su ispred nas – navodi se, između ostalog, u pismu upućenom direktorki škole Slavici Marković.

Konačan dogovor u vezi sa saradnjom između škole „Dr Milan Petrović“ i FK Vojvodina očekuje se početkom sledeće nedelje.