DSC_0654

 

 

VOJVODINA-SIGMA  0 : 0

Kemer, Sportski centar „SB Sport“

Gledalaca :    50

Sudija :         Bićikći (Turska)

Vojvodina :    Žakula (Jovanić), Nikolić (Pankov), Nastić (Popara), Đurić (Novaković), Babić, Radoja (Ivanić), Poletanović (Milinković-Savić) , Vranješ (Stojanović), Alivodić (Spremo), Veselinović (Ilić), Gaćinović (Nenadović)

Sigma :         Blaha, Houska, Javurek, Navratil, Nepožitek, Pospišil, Rolinc, Svozil, Šindelar, Varadi, Zahradniček

Igrali su još : Dreksa, Falta, Fail, Karaš, Ordoš, Pišek, Vidička i Zlamal

Treća utakmica i drugi remi fudbalera Vojvodine na pripremama u Turskoj.
Susret je odigran u 60 kilometara udaljenom Kemeru gde se nalazi baza češke ekipe.
Iako je i ovaj kao i prethodni susret završen najnepopularnijim rezultatom ne možemo reći da je bio loš i nezanimljiv. Naprotiv, tokom svih 90 minuta igre videli smo dinamičnu, borbenu i nadasve fer utakmicu. Bilo je i lepih prilika za golove sa obe strane ali je zahvaljujući nespretnosti strelaca i dobrim odbranama golmana do kraja ostao 0 :0.

Česi su prvi zapretili na otvaranju susreta no njihova dva udarca prema mreži  Žakule otišli su mimo okvira gola. Vojvodina je prvu veliku priliku propustila preko Alivodića. Gaćinović je probio levi bok odbrane Sigme, oštro ubacio loptu po zemlji, a Alivodić šutirao sa nekih desetak metara u levi donji ugao. Međutim, golman Blaha sjajno je reagovao i izbio loptu u korner. Nešto kasnije Vranješ je prošao po desnoj strani, driblingom sebi obezbedio poziciju za šut ali je lopta prohujala iznad mesta gde se spajaju prečka i stativa.
Treći put „crveno-beli“ su bili nadomak gola u finišu prvog dela utakmice kada centriranu loptu sa leve strane Radoja nije glavom zahvatio onako kako je želeo pa je golman Sigme ostao nesavladan.
U drugom delu igre bilo je još uzbuđenja pred oba gola. Najzreliju priliku propustio je Spremo kada je posle dubinskog pasa  u trku ostavio svoje čuvare, izašao sam pred Blahu ali je loše zahvatio loptu pa je češki čuvar mreže spasao svoj gol. Odbijenu loptu Spremo je ponovo pokušao da uputi ka mreži ali su iz pozadine pristigli odbrambeni igrači Sigme i izblokirali njegov šut.
Na drugoj strani i Sigma je imala dve, tri sjajne prilike za vođstvo. Prvi put je šut Češkog napadača iz neposredne blizine čudesnom intervencijom zaustavio Jovanić da bi se golman Vojvodine nešto kasnije istakao još jednom odbranivši snažan i precizan udarac sa 20 metara.
Novosađani su takođe par puta oprobali svoje nišanske sprave šutevima sa distance. Prvi put za malo neprecizan je bio Milinković-Savić, a pred sam kraj utakmice golman Sigme jedva je ukrotio udarac Nenadovića sa 18 metara.

U timu Vojvodine odličnu igru pružio je 17-godišnji štoper Srđan Babić kao i Milinković-Savić u drugom poluvremenu koji je po prvi put u seniorskoj konkurenciji poneo kapitensku traku.