obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

U reprizi prošlogodišnjeg finala nacionalnog Kupa u sredu uveče na stadionu Partizana megdan će opet da podele Vojvodina i Jagodina. Dakle, isti akteri vojevaće za veliki srebrni pehar koji otvara i vrata Evrope, sa novim žarom i starim ambicijama.

Novosađani će jurišati po sedmi put na odličije koje im nedostaje u vitrinama, koje bi ulepšalo jedinstevn jubilej,vek postojanja, ali i Jagodinci ne bi da se odreknu slasti lovora čiji su miris osetili prošlog maja.

– Uz večiti derbi, finale Kupa je najvažnija klupska utakmica kod nas, praznik fudbala. Svi ćemo se potruditi da u lepom ambijentu publici podarimo kvalitetnu predstavu. Veliki motiv Vojvodine je da dugu i svetlu istoriju i tradiciju uveliča peharom u godini kada slavi stoti rođendan. Znamo da je teško odbraniti u sportu uspeh, ali to je naša želja i cilj, da trofej ostane u Jagodini – poručio je na zajedničkoj pres konferenciji u Humskoj trener Jagodine Mladen Dodić.

U sličnom tonu razmišlja i učitelj perspektivnog sastava Vojvodine.

– Raspoloženi smo jako dobro, mladi tima se izborio za priliku da uđe u istoriju kluba osvajanjem pehara koji nam nedostaje. Ovo je šansa i za afirmaciju tih klinaca, koji imaju ogromnu želju da ispune očekivanja a moj zadatak je da na pravi način kanališem tu pozitivnu energiju. Njihova jedina obaveza je da igraju fudbal, koji jeste zabava koja nedostaje ovom sportu u Srbiji. Nadam se da će na predstojećoj skupštini kluba biti verifikovan koncept za koji smo se opredelili i koji nudi nešto novo na ovim prostorima – kazao je Babić.

Jagodina je u prošlom finalu iznenadila Vojvodinu, s obzirom da je ona važila za favorita.

– Upravo tako, sada su šanse pođedanke. Možda bi iskustvo ekipe bilo faktor koje donosi prevagu,a na našoj strani je. Ali, poletan novosadski sastav, uz prekaljenog stručnjaka, brzo je pronašao model igre koji je možda i najlepši u Srbiji. Nemamo pritisak, jer smo blizu cilja da obezbedimo izlazak na međunarodnu pozornicu, da li preko prvenstva ili Kupa, videćemo – napomenuo je Dodić.

Podelio je komplimente rivalu i trener Vojvodine Babić.

– Mogući su problemi tokom meča u igri, jer Jagodina ima čvrstu i iskusnu odbranu, brzu i ubojitu kontru, opasnog strelca Pešića. Želim samo da se moji momci razigraju, pokazali su to na nekoliko susreta ovog proleća, a što je i mene iznenadilo mogu da ponavljaju kvalitetne partije.

Određeni kadrovski problemi postoje u redovima Novosađana.

– Zdravstveni bilten protekle nedelje nije bio povoljan. Babić zbog bolesti nije trenirao,  sa povredema kubure Stojanović i Gaćinović, pod upitnikom je i Nastić. Biće u konkurenciji za sastav, a koliko će igrati ne znam još uvek. Obaveza je da u meč uđemo sa najspreminijim igračima – konstatovao je Babić.

Na drugoj strani Jagodinci imaju na raspolaganju najbolji tim.

– Nemamo dugu klupu, čitavo proleće ritam je bio jak,sreda-subota, a danak je platio Martinović kome je stradao meniskus. Pešić ima povredu šake, ali ga to ne sprečava da predvodi naš napad – saopštio je Dodić.

Ostaje da se vidi hoće li sedemi pokušaj Vojvodine da se domogne pehara u Kupu biti berićetan, odnosno hoće li Jagodinci imati dovoljno snage i znanja da odbrani trofej, u nadamo se kvalitetnoj utakmici i lepoj fudbalskoj atmosferi na Topčiderskom brdu.

Z. Rangelov, „Dnevnik“ Novi Sad

 

KAPITENIMA NE MANJKA OPTIMIZAM: Kup je naš

Kapiteni oba tima, Nemanja Radoja i Ivan Cvetković, najavili su spremnost za sva iskušenja i bespoštednu borbu za trofej.

– Za ovakve utakmice se živi i trenira. Daćemo sve od sebe, svoj maksimu, da slavimo protiv kvalitetnog rivala i opet pehar odnesemo iz Beograda u Jagodinu – kratko je poručio kapiten Jagodine Ivan Cvetković.

Predvodnik nove generacije Novosađana Nemanja Radoja je takođe optimista.

– Dugo se već spremamo za ovaj duel, praktično nekoliko meseci je sve njemu podređeno. Znamo šta se od nas očekuje u klubu, gradu i kod navijača. Moramo da zaboravimo prošlogodišnju neprijatnu epizodu, uložimo maksimum truda na terenu da stignemo do vredne pobede – istakao je Radoja.

 

Nagrada

Uz slavu, pehar i zlatne medalje, pobednik finala imaće priliku da dobro i zaradi. FŠ je spremio nagradu od 10 miliona dinara

 

U čast Boškova

Pred početak finalnog susreta minutom ćutanja biće odata pošto nedavno preminulom legendarnom fudbaleru, treneru i počasnom selektoru Vujadinu Boškovu.