Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prijateljski meč protiv ekipe Aluminija u Kidričevu, što će biti njihova poslednja provera uoči povratka u Novi Sad.

Pripreme fudbalera Vojvodine na Pohorju približile su se samom kraju. Crveno-beli će sutra nakon doručka krenuti za Novi Sad, dok će danas odraditi lakši prepodnevni trening i od 18 časova odigrati treću, ujedno i poslednju prijateljsku utakmicu u Sloveniji.

Iako je bilo planirano da rival ekipe Vojvodine bude rumunski tim Panduri, zbog činjenice da su Rumuni odložili svoj dolazak na Pohorje za nekoliko dana, Voša je morala da pronađe nekog drugog protivnika za danas, pa je ugovoren meč sa slovenačkim drugoligašem Aluminijem iz Kidričeva.

Prošle sezone, ova ekipa je zauzela drugo mesto u drugoj slovenačkoj ligi i izborila plasman u plej of za ulazak u najviši rang, ali je tamo u dva meča bila slabija od ekipe Zavrča, pa će se i naredne sezone takmičiti u drugoj ligi. Inače, reč je o klubu koji je osnovan 1946. godine. U vreme SFRJ, takmičio se uglavnom u trećoj ligi, dok je nakon osamostaljenja Slovenije igrao najčešće u drugoj slovenačkoj ligi i samo jednom (u sezoni 2012/13) bio član najelitnijeg fudbalskog ranga u ovoj zemlji.

Utakmica će se odigrati na stadionu „Sportski park Aluminij“ u Kidričevu, koji prima oko 2.600 gledalaca i nalazi se na oko 20 kilometara od Maribora. Na svom terenu, Aluminij uglavnom nastupa u kompletno crvenoj, dok na gostovanjima igra u sivoj opremi.

Za ekipu Aluminija nastupaju i četvorica stranaca. Pored Hrvata Vedrana Turkalja i Matea Damisa, tu su još i Rumun Ion Fratea i Srbin Jovan Kastratović, bivši igrač banjalučkog Borca. Trener ekipe je Slovenac Bojan Špehonja.