dav

Među učenicima na 36. Memorijalu „Stevana Neštickog“ nalazi se i japanska ekipa Mačide, kluba čiji su gosti bili mlađi omladinci FK Vojvodina u drugoj polovini decembra 2017. godine. Saradnja dva kluba je nastavljena, pa je predsednik novosadskih crveno-belih  Dušan Vlaović iskoristio priliku da primi i ugosti predsednika ovog kluba Otoma Takehisu, kao i direktora Tadašija Karaija, sa saradnicima. Uz Vlaovića, domaćini su bili i direktor Omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić, kao i Ranko Popović, trener koji je karijeru gradio i u japanskom fudbalu.

– Čast mi je i zadovoljstvo da pozdravim goste iz nama prijateljske zemlje i da im se još jednom zahvalim na izuzetnom gostoprimstvu koje su naši mlađi omladinci imali prilikom gostovanja na „Nagano kupu“ – istakao je Vlaović. – Nadam se da smo u prilici da im uzvratimo barem delić toga u našoj sredini. Zahvalan sam vam zbog svega, želim vam dobre sportske rezultate i očekujem da nastavimo započetu saradnju.

Potom su gosti uručili prigodne poklone Dušanu Vlaoviću i najavili da će uskoro u Novi Sad doći kao gosti dvojica mladih fudbalera Mačide.