obrazac-za-slike---vesti

 

 

Povodom članka na internet portalu www. sportal.rs u kojem se po ko zna koji put pominju takozvani „štetni ugovori“ sa igračima dovedenim u letnjem prelaznom roku, predsednik FK „Vojvodina“, gospodin Balša Butorović obratio se javnosti otvorenim pismom :

-Kao predsednik FK „Vojvodina“ ne mogu niti imam pravo da ostanem nem na insinuacije „neimenovanih izvora“ iz redova Skupštine FK „Vojvodina“ o tzv „štetnim ugovorima“ koje su javnosti plasirane kroz elektronske i pisane medije.
Gospodo, ostavite se priča o ugovorima  koje je sportski sektor kluba na čelu sa Matejom Kežmanom pravio prilikom dovođenja igrača u naš klub. Nigde u svetu osim u Srbiji „ neimenovani izvori „ ne polemišu o profesionalnim ugovorima jer to nije njihov posao.
Ne vidim ništa sporno u činjenici da je klub čiji je račun već nekoliko meseci u blokadi doveo slobodne igrače. Uz sve to, većinu fudbalera dovedenih u letnjem prelaznom roku tražio je lično Šef stručnog štaba gospodin Marko Nikolić. To je za mene potpuno razumljivo jer je naš trener kao i uostalom i svi članovi UO kluba smatrao da dovedeni igrači imaju kvalitet za FK „Vojvodina“ i da će nas uz postojeći igrački kadar dovesti do grupne faze LE. Ne zaboravite da nas je do tog cilja delio samo jedan jedini GOL.
Svi navedeni fudbaleri iza sebe imaju respektabilne karijere i ozbiljne CV. Ne sećam se da se bilo ko od „neimenovanih izvora“ bunio ili imao neku primedbu kada smo pri kraju kvalifikacija za LE proglašeni za najefikasniji i najuspešniji klub u Evropi do tog momenta.
Moram da jasno naglasim da ja kao predsednik FK „Vojvodina“ ne biram strane ni Mateje Kežmana ni članova Skupštine. Moja jedina prava strana na kojoj ću večno ostati zove se FK „Vojvodina“ bez obzira bio ja predsednik kluba ili samo navijač.
Skupština kluba biće sazvana u roku koji propisuje Statut kluba i ja se do tada više neću oglašavati u javnosti niti komentarisati bilo kakve „neimenovane izvore“, „poverljive izvore“ i „nove predsedničke kandidate“. Smatram da bi to štetilo atmosferi u ekipi i celom klubu u trenutku kada  se finansijska situacija poravlja. Ukoliko „neimenovani izvori“ nemaju informaciju, ja sam slobodan da im je predočim : Trenutno smo na 3 mestu JSL sa bodom zaostatka za vodećim, jedini neporaženi tim, igračima su isplaćene dve zaostale plate, a radnoj zajednici tri.

 

Predsednik FK „Vojvodina“
Balša butorović