Zaga

 

 

Na vanrednoj konferenciji za štampu koja je priređena danas u Media centru FC „Vujadin Boškov“, predstavljen je novi šef stručnog štaba – Zlatomir Zagorčić.

Zlatomir Zagorčić je rođen 1971. godine u Novom Sadu. Kao igrač je prošao kompletnu omladinsku školu FK „Vojvodina“. Profesionalnu fudbalsku karijeru je započeo u FK „Novi Sad“, 1990. godine , gde je do 1997. odigrao 136 prvenstvenih utakmica. Nakon toga odlazi u Bugarsku, gde je za Liteks iz Loveča, u dva navrata, odigrao ukupno 100 zvaničnih mečeva. Igrao je i u Švajcarskoj, za Lugano, ukupno 65 utakmica. Nastupao je za reprezentaciju Bugarske 23 puta.

Trenerskim pozivom se bavi od 2006. godine. Bio je pomoćnik Ljupku Petroviću u Liteksu iz Loveča, gde je bio i glavni trener. 5 godina je radio kao trener u omladinskoj školi FK „Vojvodina“. 2012. godine je bio šef stručnog štaba FK „Vojvodina“, međutim, nakon 8 utakmica, kao prvoplasirani na tabeli, dobio je otkaz. Od oktobra 2014. do juče, bio je šef stručnog štaba Donjeg Srema iz Pećinaca.

„Kao što se već i upoznati, gospodin Zlatomir Zagorčić je novi šef stručnog štaba FK „Vojvodina“. Pre svega, u ime Kluba, poželeo bih mu srećan povratak kući, u svoj Klub. Pokušaćemo, zajedničkim snagama, da napravimo potrebne rezultate koje očekuje široka fudbalska javnost. Mi imamo obavezu da budemo avangarda u načinu funkcionisanja, ali koliko god se od toga branili i rezultati su nešto što obavezuje sve nas u FK „Vojvodina“. Zahvaljemo se i prethodnom šefu stručnog štaba na svemu učinjenom, ali okrećemo se unapred i verujemo u budući timski rad svih nas u Klubu, zajedno“, rekao je predsednik FK „Vojvodina“, Zoran Šćepanović.

„Šta reći? Kada se vratiš u svoju kuću srce je ispunjeno. Svestan sam svih obaveza koje sam u ovom trenutku preuzeo, tako da nam ne preostaje ništa drugo već da dobro zasučemo rukave i da probamo da napravimo što bolje rezultate. Dobro sam upoznat sa trenutnim igračkim kadrom. Neke od igrača sam trenirao u mlađim kategorijama, a neke i u prošlom mandatu kao šef stručnog štaba, tako da će to upoznavanje, verujem, ići dosta brzo. Cilj nam je da za ovu utakmicu u Nišu podignemo ekipu psihološki tj. da vratimo igrače u pobednički kolosek. I pored toga što imamo mnogo mladih igrača, samo ime Vojvodine nameće rezultate kao imperativ“, rekao je novi šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić.

Ugovor sa Zlatomirom Zagorčićem je potpisan do kraja ove plus sledeću sezonu.