Фудбалски клуб Војводина данас је представио осам нових играча као чланове свог првог тима. У медиа центру ФЦ „Вујадин Бошков“, у присуству председника клуба Душана Влаовића и шефа стручног штаба Радована Кривокапића, јавности су званично представљени Вук Митошевић, Секу Коне и најновије појачање Бојан Матић, као и омладинци који су ове зиме потписали прве професионалне уговоре са Вошом: Немања Тороман, Марко Бјековић, Андреј Јаковљевић, Игор Јеличић и Милан Видаков.

Обраћајући се новинарима, председник ФК Војводина Душан Влаовић изјавио је да је клуб углавном успео да уради све оно што је планирао у овом прелазном року.

– Јуче је у Србији званично завршен прелазни рок, током којег је клупска служба која се тиме бави вредно радила. Познато је да у овом прелазном року нисмо планирали довођење мноштва играча, већ да су нам потребни били фудбалери на само три позиције, од чега смо на две успели да пронађемо одговарајућа решења. Ипак, веома смо задовољни због тога што смо успели да доведемо једног врсног нападача као што је Бојан Матић, који је био наша, а нарочито моја велика жеља још летос – изјавио је Влаовић.

Шеф стручног штаба „старе даме“ Радован Кривокапић оптимиста је по питању другог дела сезоне, посебно сада када је црвено-беле појачао и нападач Бојан Матић.

– Током припрема смо имали скоро идеалне услове за рад по питању терена и временских услова и могу да будем задовољан са радом играча, а да ли смо дошли до онога што нам је потребно, видећемо када крене првенство. Искрено, надам се да ће Војводина на пролеће бити другачија него што је била јесенас. Анализом првог дела сезоне, евидентно је било да нам шкрипи у нападу и потребан нам је био гол-играч, што се показало и у Турској – рекао је Кривокапић.

Везиста Вук Митошевић (27) ове зиме се, после пет и по година, вратио у клуб у којем је започео каријеру, те прошао кроз његову омладинску школу.

– Изузетно ми је драго што сам поново овде и са великом жељом сам се вратио у клуб. Свестан сам ситуације у којој се налазимо, као и циљева који су испред нас, те се надам да ћу дати свој максималан допринос томе да Војводину вратимо тамо где јој је место, односно да што успешније одиграмо овај други део сезоне, како бисмо се на крају сви заједно радовали – истакао је Митошевић.

Након успешно прођене пробе, уговор са Војводином ове зиме потписао је и нападач пореклом из Либерије Секу Коне.

– За ових месеца дана, уверио сам се у то да тренер има добру стратегију и да форсира тимски рад. Надам се најбољим могућим резултатима и мислим да смо сви спремни да пружимо свој максимум за то. Војводина је велики клуб и срећан сам што сам овде – нагласио је Коне.

Последњег дана прелазног рока, Војводина је ангажовала велико појачање у нападу довођењем доскорашњег фудбалера Сеула Бојана Матића (27), који је потписао двогодишњи уговор са „старом дамом“.

– Пре свега, желим да се захвалим свима који су учествовали у мом трансферу у Војводину, превасходно председнику клуба и шефу стручног штаба. Ово је велики тренутак за мене, јер ми се остварио дечачки сан да заиграм у једном овако великом клубу. Већ у недељу ћу се укључити у озбиљан рад са екипом и ту сам да пружим свој максимум како бих помогао тиму да буде што боље пласиран на крају сезоне. Но, о свему томе треба да причамо на терену – поручио је Матић.

У име омладинаца Војводине који су ове зиме потписали прве професионалне уговоре са својим клубом, капитен омладинског тима Војводине Игор Јеличић изразио је задовољство и спремност да наставе истим путем којим су ишли у млађим категоријама.

– Захваљујем се управи клуба на указаном поверењу и томе што су нам понудили професионалне уговоре, што је велика част и привилегија. Сигуран сам да је свако од нас сањао овако нешто још од првог дана када смо почели да тренирамо фудбал на овим теренима. Прошли смо заједно кроз скоро целу омладинску школу и имали доста успеха, те се надам да ћемо тако наставити и у првом тиму. На нама је да оправдамо поверење које нам је указано – рекао је Јеличић.

Комплетан ток конференције за новинаре на којој су представљени нови фудбалери Војводине можете погледати у следећем прилогу: