Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio osam novih igrača kao članove svog prvog tima. U media centru FC „Vujadin Boškov“, u prisustvu predsednika kluba Dušana Vlaovića i šefa stručnog štaba Radovana Krivokapića, javnosti su zvanično predstavljeni Vuk Mitošević, Seku Kone i najnovije pojačanje Bojan Matić, kao i omladinci koji su ove zime potpisali prve profesionalne ugovore sa Vošom: Nemanja Toroman, Marko Bjeković, Andrej Jakovljević, Igor Jeličić i Milan Vidakov.

Obraćajući se novinarima, predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović izjavio je da je klub uglavnom uspeo da uradi sve ono što je planirao u ovom prelaznom roku.

– Juče je u Srbiji zvanično završen prelazni rok, tokom kojeg je klupska služba koja se time bavi vredno radila. Poznato je da u ovom prelaznom roku nismo planirali dovođenje mnoštva igrača, već da su nam potrebni bili fudbaleri na samo tri pozicije, od čega smo na dve uspeli da pronađemo odgovarajuća rešenja. Ipak, veoma smo zadovoljni zbog toga što smo uspeli da dovedemo jednog vrsnog napadača kao što je Bojan Matić, koji je bio naša, a naročito moja velika želja još letos – izjavio je Vlaović.

Šef stručnog štaba „stare dame“ Radovan Krivokapić optimista je po pitanju drugog dela sezone, posebno sada kada je crveno-bele pojačao i napadač Bojan Matić.

– Tokom priprema smo imali skoro idealne uslove za rad po pitanju terena i vremenskih uslova i mogu da budem zadovoljan sa radom igrača, a da li smo došli do onoga što nam je potrebno, videćemo kada krene prvenstvo. Iskreno, nadam se da će Vojvodina na proleće biti drugačija nego što je bila jesenas. Analizom prvog dela sezone, evidentno je bilo da nam škripi u napadu i potreban nam je bio gol-igrač, što se pokazalo i u Turskoj – rekao je Krivokapić.

Vezista Vuk Mitošević (27) ove zime se, posle pet i po godina, vratio u klub u kojem je započeo karijeru, te prošao kroz njegovu omladinsku školu.

– Izuzetno mi je drago što sam ponovo ovde i sa velikom željom sam se vratio u klub. Svestan sam situacije u kojoj se nalazimo, kao i ciljeva koji su ispred nas, te se nadam da ću dati svoj maksimalan doprinos tome da Vojvodinu vratimo tamo gde joj je mesto, odnosno da što uspešnije odigramo ovaj drugi deo sezone, kako bismo se na kraju svi zajedno radovali – istakao je Mitošević.

Nakon uspešno prođene probe, ugovor sa Vojvodinom ove zime potpisao je i napadač poreklom iz Liberije Seku Kone.

– Za ovih meseca dana, uverio sam se u to da trener ima dobru strategiju i da forsira timski rad. Nadam se najboljim mogućim rezultatima i mislim da smo svi spremni da pružimo svoj maksimum za to. Vojvodina je veliki klub i srećan sam što sam ovde – naglasio je Kone.

Poslednjeg dana prelaznog roka, Vojvodina je angažovala veliko pojačanje u napadu dovođenjem doskorašnjeg fudbalera Seula Bojana Matića (27), koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa „starom damom“.

– Pre svega, želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u mom transferu u Vojvodinu, prevashodno predsedniku kluba i šefu stručnog štaba. Ovo je veliki trenutak za mene, jer mi se ostvario dečački san da zaigram u jednom ovako velikom klubu. Već u nedelju ću se uključiti u ozbiljan rad sa ekipom i tu sam da pružim svoj maksimum kako bih pomogao timu da bude što bolje plasiran na kraju sezone. No, o svemu tome treba da pričamo na terenu – poručio je Matić.

U ime omladinaca Vojvodine koji su ove zime potpisali prve profesionalne ugovore sa svojim klubom, kapiten omladinskog tima Vojvodine Igor Jeličić izrazio je zadovoljstvo i spremnost da nastave istim putem kojim su išli u mlađim kategorijama.

– Zahvaljujem se upravi kluba na ukazanom poverenju i tome što su nam ponudili profesionalne ugovore, što je velika čast i privilegija. Siguran sam da je svako od nas sanjao ovako nešto još od prvog dana kada smo počeli da treniramo fudbal na ovim terenima. Prošli smo zajedno kroz skoro celu omladinsku školu i imali dosta uspeha, te se nadam da ćemo tako nastaviti i u prvom timu. Na nama je da opravdamo poverenje koje nam je ukazano – rekao je Jeličić.

Kompletan tok konferencije za novinare na kojoj su predstavljeni novi fudbaleri Vojvodine možete pogledati u sledećem prilogu: