Neposredno pred polazak za Tursku, fudbalski klub Vojvodina predstavio je igrače koje je angažovao u ovom prelaznom roku. Obraćajući se prisutnima u svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić saopštio je da su novi članovi „stare dame“ postali Nikola Andrić (desni bek, 28 godina, došao iz FK Mladost Lučani), Nikola Mirić (desni bek, 18, FK Partizan), Lazar Stojsavljević (štoper, 22, FK Njuport Kaunti), Momčilo Mrkaić (napadač, 30, FK Javor), Miljan Vukadinović (desno krilo, 28, FK Napredak), Bogdan Mladenović (ofanzivni vezni, 24, FK Žil Visente), Stefan Đorđević (levi bek, 29, FK Radnički Niš), Konstantin Nika (desni bek, 27, FK Vitorul Rumunija) i Petar Pavlićević (ofanzivni vezni, 20, FK Benfika). Predsednik Vojislav Gajić poželeo je igračima uspešan rad tokom priprema i istakao uverenje da će, sa dolaskom novih igrača, ekipa na proleće delovati još bolje i kompaktnije, te tako ostvariti cilj koji je zacrtan pred početak sezone, a to je plasman na evropsku scenu.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović izrazio je zadovoljstvo angažovanjem ovih igrača i uputio zahvalnost predsedniku Gajiću na naporu koji je uprava kluba uložila kako bi se ekipa adekvatno pojačala ove zime. Njegovom odlukom, Konstantin Nika i Petar Pavlićević ipak nisu otputovali na pripreme sa ekipom u Tursku, već će za to vreme ostati u FC „Vujadin Boškov“ i raditi individualno sa kondicionim trenerom Aleksandrom Jankovićem, a u rad sa ekipom uključiće se po povratku crveno-belih u Novi Sad.

Predsednik Vojislav Gajić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog dolaska mladog Petra Pavlićevića iz lisabonske Benfike, s obzirom na to da je reč o izuzetno talentovanom omladinskom reprezentativcu Crne Gore, čije dovođenje predstavlja značajno i plansko ulaganje FK Vojvodina u budućnost. Od Petra Pavlićevića se očekuje da u narednom periodu još više napreduje i stasa kao igrač, te da potom izraste u jednog od oslonaca igre Vojvodine. Takođe, predsednik Vojislav Gajić i šef stručnog štaba Nenad Lalatović zajedno su konstatovali da rumunski internacionalac Konstantin Nika, koji je tokom karijere nastupao i za timove kao što su Dinamo Bukurešt i Atalanta, definitivno ima kvalitet kakav zahteva FK Vojvodina, te da je u Novom Sadu ostao isključivo zbog toga što, usled neigranja u poslednjih nekoliko meseci, još uvek nije maksimalno fizički spreman i zbog toga je procenjeno da je za njega korisnije da ostane da radi individualno u FC „Vujadin Boškov“.

Ekipa Vojvodine je večeras doputovala u Belek i smestila se u luksuzni hotel „Susesi Luxury Resort“, a na pripreme su krenuli sledeći igrači: Emil Rockov, Nikola Simić, Nemanja Toroman, Mladen Devetak, Aranđel Stojković, Siniša Saničanin, Đorđe Đurić, Ranko Veselinović, Nikola Drinčić, Mirko Topić, Marko Đurišić, Dejan Zukić, Petar Bojić, Mihajlo Nešković, Jovan Kokir, Ognjen Đuričin, Miodrag Gemović, Bojan Matić, Marko Bjeković, Nemanja Čović, Lazar Stojsavljević, Momčilo Mrkaić, Miljan Vukadinović, Bogdan Mladenović, Stefan Đorđević, Nikola Mirić, Nikola Andrić i Goran Vukliš.

U narednih 14 dana, sa njima će raditi članovi stručnog štaba: šef Nenad Lalatović, pomoćni treneri Dragan Šarac i Vidak Bratić, trener golmana Milan Jovanić, kondicioni trener Saša Semeredi, doktor Aleksandar Šegrt, fizioterapeuti Goran Marijan, Nemanja Mijić i Marijan Ciganović, ekonomi Nemanja Jotanović i Dragan Vasić i sekretar Dragomir Vukićević.

Takođe, ekspediciju FK Vojvodina u Beleku čine još i član Upravnog odbora Ljubomir Apro, članovi skauting službe Marijan Živković i Saša Drakulić, upravnik FC „Vujadin Boškov“ Mladen Kukić, PR menadžer Miloš Subotin, fotografkinja Jelena Grlić, novinari Lazar Kurteš (TV Novosadska), Miroslav Gavrilović (Sportski žurnal) i Aleksandar Predojević (Dnevnik) i prijatelj kluba Anđelko Jokić.

Iako je doputovao sa ekipom u Tursku, odmah po sletanju na antalijski aerodrom, sa sada već bivšim saigračima pozdravio se napadač Bojan Matić, koji je razdužio opremu kluba i ubuduće će nastupati za ekipu beogradskog Partizana.